Κόβονται κι άλλα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας το 2013!

Χιλιάδες επιδόματα ανεργίας θα χαθούν από 1ης 1ου του 2013, με αποτέλεσμα αντίστοιχος αριθμός ανέργων -κυρίως- από τον χώρο των τουριστικών και εποχιακών επαγγελμάτων, λόγω της προβλεπομένης εφαρμογής σχετικής μνημονικής διάταξης

Ο Ο.Α.Ε.Δ. από τον ερχόμενο Ιανουάριο, κατά την πρώτη εφαρμογή της εν λόγω ξεχασμένης διάταξης, θα αναζητήσει το ποιοι έχουν λάβει επίδομα

ανεργίας μέσα στην περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2009 και Δεκεμβρίου 2012.

Ο οργανισμός θα διακόψει την επιδότηση αν εντοπίσει ανέργους που θα έχουν συμπληρώσει 450 ημέρες ανεργίας.

Υπό αυτήν την αίρεση, αυτοί που κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν σε αυτήν την κατηγορία είναι οι εποχικοί υπάλληλοι, κυρίως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, καθώς ως συνήθως απασχολούνται για έξι μήνες τον χρόνο και επιδοτούνται για τους υπόλοιπους έξι.

Ο Ο.Α.Ε.Δ., προκειμένου να διαπιστώσει το ποιοι δικαιούνται την χορήγηση επίδοματος ανεργίας και το ποιοι όχι, θα διενεργήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2013 άλλον έναν έλεγχο, ο οποίος όμως δεν θα αρκείται μόνο στον αριθμό των ενσήμων, αλλά, θα γυρίζει πίσω στον χρόνο για μία τετραετία.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, αν διαπιστωθεί ότι ο άνεργος έχει εισπράξει πλέον των 450 ημερησίων επιδομάτων ανεργίας [18 μηνιαίως] εντός της τετραετίας 2009-2012, τότε θα διακοπεί η χορήγηση του επιδόματος του Ο.Α.Ε.Δ..

Keywords
Τυχαία Θέματα