Αρση της ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής

17:52 16/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Να αρθεί η ασυλία των έξι Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, σε βάρος των οποίων έχει φτάσει στη Βουλή δικογραφία στην οποία εμπεριέχεται το σχετικό αίτημα, αποφάσισε το σώμα με ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη,

Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, και Γιώργο Γερμενή. Υπέρ της άρσης της ασυλίας των Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου, Ευ. Μπούκουρα, Χρ. Αλεξόπουλου ψήφισαν 246 βουλευτές και καταγράφηκε ένα άκυρο, ενώ υπέρ της άρσης της ασυλίας των Η. Παναγιώταρου και Η. Κασιδιάρη ψήφισαν 247 βουλευτές.

Οι κ. Μπούκουρας, Γερμενής και Ηλιόπουλος κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ οι κ. Παναγιώταρος, Κασιδιάρης, Αλεξόπουλος κατηγορούνται για παλαιότερες υποθέσεις, όπως είναι τα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο». Οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, καθώς και ο επικεφαλής του κόμματός Νίκος Μιχαλολιάκος, είχαν καταθέσει αίτημα να τους επιτραπεί να παραστούν στη συνεδρίαση της Βουλής, αλλά απορρίφθηκε από την Εισαγγελέα Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέσσερις από τους έξι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων ήρθη η ασυλία, πήραν το λόγο και αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος ζήτησε να αρθεί μόνιμα η ασυλία του για «να μην ταλαιπωρείται», όπως είπε, η Βουλή και επέκρινε τους Βουλευτές των άλλων κομμάτων γιατί δεν αντέδρασαν καθόλου «στο σόου» που έγινε με τη σύλληψη του Ν. Μιχαλολιάκου. Από το βήμα της Βουλής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος επανέλαβε ότι η δίωξη σε βάρος του αφορά τις ιδέες του και όχι τις πράξεις του διότι, όπως είπε, δεν έχει πράξει τίποτε μεμπτό πέραν του ότι κάποιος «ψευδομάρτυρας», όπως τον χαρακτήρισε, αναφέρθηκε στο όνομά του.

«Επιθυμώ την άρση ασυλίας μου, για να βρεθώ ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια» ήταν το μοναδικό που είπε ο Ηλίας Μπούκουρας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, από την πλευρά του, μίλησε για «άθλια σκευωρία και παράνομες διώξεις» κατά της Χρυσής Αυγής που αποκαλύφθηκαν. Ανήγγειλε επίσης την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας προκειμένου «να μην νομιμοποιήσουμε την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος που επιχειρείται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι εκτελούν εντολές ξένων κέντρων».

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν αρκετοί Βουλευτές, αρχής γενομένης από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την Πρόεδρο της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα