Επέμβαση ΜΑΤ σε υπό κατάληψη από εργαζόμενους κτήριο στη Χαλκίδα

17:52 16/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα, που τελούσε υπό κατάληψη εδώ και ένα μήνα από εργαζόμενους και απολυμένους εργοστασίων και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, εισέβαλαν άνδρες των ΜΑΤ, νωρίς το πρωί σήμερα, προκειμένου να απομακρυνθούν οι καταληψίες.

Η επιχείρηση των ΜΑΤ έγινε με Εισαγγελέα παρόντα, ενώ συνελήφθησαν και 13 άτομα που βρίσκονταν στο κτίριο

την ώρα της επέμβασης, τα οποία αφέθηκαν μετά από λίγη ώρα ελεύθερα. Ο Εισαγγελέας έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αδικήματα που έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της κατάληψης.

Το ΠΑΜΕ, που είχε εκφράσει σταθερά την υποστήριξή του στους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους, κατήγγειλε την αστυνομική επιχείρηση εκτιμώντας ότι πρόκειται για εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» και υλοποίηση «απαιτήσεων των εργοδοτών» για να προστατευτούν τα συμφέροντά τους. Κατά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ οι συμμετέχοντες στην κατάληψη ήταν εργαζόμενοι ή και απολυμένοι από τα εργοστάσια INTERKEM, τσιμέντων Χαλκίδας, NEOSET, SELMAN και ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ της περιοχής.

Ο Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, κατήγγειλε επίσης μιλώντας σε δημοσιογράφους τους επιχειρηματίες της περιοχής ότι κλείνουν τα εργοστάσιά τους ή τα πουλούν και κρατούν «ομήρους» τους εργαζόμενους που βρίσκονται διαρκώς σε «μια ζώνη του λυκόφωτος» παραμένοντας ανάμεσα στην εργασία και στην ανεργία. Δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη Βουλή.

Keywords
Αναζητήσεις
υπαρχουν ματ στην χαλκιδα;
Τυχαία Θέματα