Πρόσωπα και όχι ιδέες θα φρεσκάρει το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο Α. Κυπριανού

16:43 16/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Φρεσκάρισμα προσώπων και όχι ιδεών ή πολιτικών θέσεων αφορά η συζήτηση που άρχισε στο ΑΚΕΛ από τον Ιούλιο και συνεχίζεται, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη εφ’ όλης της ύλης και αναφερόμενος στις ανακατατάξεις στο ΑΚΕΛ, είπε ότι από τον Ιούλιο ξεκίνησε μια συζήτηση στη Γραμματεία της ΚΕ, αναφορικά με το φρεσκάρισμα «στα πρόσωπα

και όχι στις ιδέες ή στις πολιτικές θέσεις του κόμματος» σε επίπεδο σωμάτων του κόμματος.

Πρόσθεσε πως πολύ σύντομα η Γραμματεία θα προωθήσει συγκεκριμένες προτάσεις στο Πολιτικό Γραφείο το οποίο και θα ετοιμάσει τη σχετική πρόταση προς την ΚΕ όπου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ερωτηθείς αν αλλάζει κάτι σε σχέση με την πρόταση του ΑΚΕΛ, με δεδομένο ότι το επερχόμενο Συνέδριο θα είναι Προγραμματικό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι στόχος είναι να συζητηθούν τα μείζονα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον τόπο και να καθοριστούν ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις. Είπε ότι μέσα από το Συνέδριο το ΑΚΕΛ σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει σε ιδεολογική μετάλλαξη, αλλά θέλει να δώσει μια εικόνα με την έννοια ότι «θα είμαστε πιο διαλεκτικοί, πιο τεκμηριωμένοι, πιο μελετημένοι επιστημονικά στις διάφορες πτυχές στα διάφορα ζητήματα».

Κυπριακό – Ομάδα στήριξης Διαπραγματευτή
Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό και ερωτηθείς κατά πόσο ο Τουμάζος Τσιελεπής θα μετέχει στην ομάδα στήριξης του Ε/κ διαπραγματευτή, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει τις δικές του προτάσεις για το πώς πρέπει να γίνει η στελέχωση των διάφορων επιτροπών και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ έχει δεσμευτεί ότι θα συζητήσει την πρόταση του Προέδρου πριν από το τέλος της εβδομάδας και θα δώσει την απάντηση του.

«Δεν θέλω να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω οτιδήποτε σε ό,τι αφορά τον κ. Τσιελεπή. Εκείνο για το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω και το έχω πει ήδη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ότι ο κ. Τσιελεπής ανεξάρτητα με το αν θα συμμετέχει ή όχι στην οποιαδήποτε επιτροπή, είναι στη διάθεση και του Προέδρου και του Διαπραγματευτή» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα