Αντίδραση εναντίον του ΑΚΡ στα κατεχόμενα για την μη καταβολή των μισθών των «δημοσίων υπαλλήλων»

18:19 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Η κυβέρνηση παραδόθηκε στο AKP” η Αφρίκα γράφει σήμερα σχετικά με την «κρίση μισθών» στα κατεχόμενα πως ενώ τα χρήματα για την πληρωμή των μισθών των «δημοσίων υπαλλήλων» δεν αποστέλλονται από την Τουρκία, η «κυβέρνηση» της Σιμπέλ Σιμπέρ υποκύπτει μπροστά στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, AKP.

Το ΑΚΡ, προσθέτει, που στο παρελθόν είχε θέσει ως όρο την πώληση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου για να στείλει χρήματα για τους μισθούς των «δημοσίων υπαλλήλων», ζητά τώρα από την «κυβέρνηση» Σιμπέρ να δεχτεί τους όρους

του που περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή μαθημάτων Κορανίου, την ίδρυση θρησκευτικού κολεγίου και την υπογραφή του οικονομικού πρωτοκόλλου με την Άγκυρα 2013-2015, ώστε να στείλει τα χρήματα.

Η κυβέρνηση η οποία στο παρελθόν δεν είχε δεχτεί τα αιτήματα αυτά υπερψήφισε χθες αυτούς τους όρους, σημειώνει η Αφρίκα.

Αντιδρώντας στις εξελίξεις, οι συντεχνίες των τ/κ δασκάλων και καθηγητών ανακοίνωσαν χθες ότι θα μποϊκοτάρουν τις προσεχείς “εκλογές» στις 28 Ιουλίου. «Τους ανάγκασαν να κινούνται σαν μαριονέτες. Εμείς δεν θα πάμε στην κάλπη να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση μαριονέτα» ανέφεραν μαζί σε κοινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι και των δύο συντεχνιών.

Σήμερα σε γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS, Αχμέτ Καπτάν μιλά επίσης για απαίτηση για δέσμευση της «μεταβατικής κυβέρνησης» από την τουρκική κυβέρνηση, πράγμα που αποτελεί παρέμβαση στη βούληση των Τ/κ. Φαίνεται τώρα ξεκάθαρα, σημειώνει, ότι το οικονομικό πρωτόκολλο που είχε υπογράψει η «κυβέρνηση» του ΚΕΕ με την κυβέρνηση του ΑΚΡ είναι ένα καταστροφικό πακέτο, που δίδει πεσκέσι τις οικονομικές υποδομές του ψευδοκράτους στους Τούρκους επιχειρηματίες, έχει αποψιλώσει εργασιακά δικαιώματα και αναγκάζει τους νέους να είναι όμηροι αυτής της αθλιότητας.

Η μέρα που ο «λαός» θα στείλει το πακέτο «πακέτο» με το ΚΕΕ είναι κοντά, γράφει ο Καπτάν καταδικάζοντας την πρόθεση του ΑΚΡ θα θέσει υποθήκη με αντάλλαγμα τους μισθούς, την βούληση των Τ/κ. “Σαν KTAMS”, σημειώνει, “θα συνεχίσουν μέχρι τέλους τον αγώνα για να μπορεί η τ/κ κοινότητα να διοικεί μόνη της τον ευατό της”.

Keywords
Τυχαία Θέματα