Κατανόηση από Ντράγκι αναμένει το ΔΗΚΟ

18:03 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την κατανόηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αύριο, αναμένει το ΔΗΚΟ σύμφωνα με δηλώσεις του στελέχους της Ομάδας Επικοινωνίας του κόμματος Μαρίνου Κλεάνθους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κ. Κλεάνθους ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών στη διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, θα θέσει αύριο στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντράγκι, το αίτημα για έμπρακτη, ουσιαστική και ηθική στήριξη της προσπάθειας της κυπριακής κυβέρνησης να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και ιδιαίτερα την ασφαλή έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης».

«Αναμένουμε ότι ο κ. Ντράγκι θα επιδείξει την δέουσα κατανόηση στο κυπριακό αίτημα και θα ενεργήσει κατά τρόπο που επιτέλους η Κύπρος να εισπράξει έμπρακτα την πολυδιακηρυγμένη κοινοτική αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Ο κ. Κλεάνθους συνέχισε λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασφαλώς δεν προσέρχεται στην αυριανή συνάντηση ως επαίτης ή ως ικέτης».

Όπως έχει ξεκάθαρα διευκρινιστεί, είπε, «η κυπριακή Κυβέρνηση δεν επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, αλλά ζητά στήριξη προκειμένου να ξεπεράσει τις τεχνικές δυσκολίες, αλλά και για να αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα