ΕΔΕΚ: Ο Πρόεδρος να ζητήσει στήριξη του τραπεζικού συστήματος από ΕΚΤ

18:03 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διαγραφή μέρους του ELA ή μετατροπή του σε μακροχρόνιο δανεισμό, είτε από την ΕΚΤ ή τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και ξεκάθαρη δέσμευση της ΕΚΤ ότι θα παρέχει συνεχή ρευστότητα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα μέχρι αυτό να σταθεροποιηθεί, πρέπει να ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, κατά την αυριανή τους συνάντηση, σύμφωνα με την

ΕΔΕΚ.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι αποτελεί πρωταρχικό στόχο η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, με ενίσχυση της αξιοπιστίας του και η λήψη μέτρων για απορρόφηση των αρνητικών συνεπειών των αποφάσεων του Eurogroup.

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι «όλοι οι φορείς και οι θεσμοί πρέπει μέσα σε συναινετικό κλίμα, να συνειδητοποιήσουν την τρέχουσα κατάσταση, να εργαστούν για την ενίσχυση της Τράπεζας Κύπρου και του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα στην ολότητα του» και ότι η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει το συντομότερο να προχωρήσει με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των τμημάτων της.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης είπε ότι «οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις διαδικασίες εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου διαιωνίζουν την κατάσταση και οδηγούν την οικονομία σε φαύλο κύκλο ύφεσης και υψηλών ποσοστών ανεργίας».

Ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ μέσα από τη μελέτη που ετοίμασε, παραθέτει σωρεία μέτρων που αφορούν τον επανασχεδιασμό του οικονομικού μοντέλου της Κύπρου και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Καταλήγοντας είπε ότι η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια πολιτικά και τεχνοκρατικά τεκμηριωμένη, που θα ενισχύει το επενδυτικό κλίμα και θα οδηγήσει τη χώρα στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα