9 κατάλληλες τροφές για την απώλεια βάρους

06:03 23/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν χρειάζεται να πεινάσετε για να χάσετε βάρος. Απλώς, διαλέξτε τις κατάλληλες τροφές που θα ανοίξουν το δρόμο για λιγότερες… λιγούρες και απώλεια βάρους.

Ο καιρός σιγά-σιγά «ανοίγει», η άνοιξη έχει ήδη μπει και οι πρώτες σκέψεις για αδυνάτισμα και μια καλύτερη σιλουέτα έχουν αρχίσει να μας μπαίνουν στο μυαλό, εν όψει του Καλοκαιριού. Και, εάν κάθε χρόνο θυμάστε την τελευταία στιγμή, δηλαδή κατά τον Ιούλιο, να προσέξετε τη διατροφή σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι αυτή η τακτική δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.

Φέτος,

μπορείτε να κινηθείτε λίγο διαφορετικά και, αντί να υποβάλλετε τον εαυτό σας σε αυστηρές δίαιτες αργότερα, να ξεκινήσετε από τώρα, τρώγοντας, όχι απαραίτητα λιγότερο, αλλά κάνοντας καλύτερες επιλογές. Οι παρακάτω τροφές θα σας βοηθήσουν ακριβώς σε αυτό. Εκτός του ότι είναι θρεπτικές, συντελούν στο να έχετε λιγότερη όρεξη για παχυντικά φαγητά και επεξεργασμένες τροφές. Βοηθούν, γενικότερα, όχι απλά να μην πάρετε βάρος, αλλά να χάσετε κιόλας!

Μήλα: κάνουν το γιατρό -και τα κιλά- πέρα

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι συμμετέχοντες έτρωγαν ένα μήλο, πριν από ένα γεύμα ζυμαρικών, φαίνεται πως κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες συνολικά, από αυτούς που επέλεγαν ένα διαφορετικό σνακ. Συν του ότι τα αντιοξειδωτικά στα μήλα μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο χαρακτηρίζεται από υπερβάλλον κοιλιακό λίπος και σωματότυπο «μήλο», με περιττά κιλά στη μέση και την κοιλιά. Δοκιμάστε τα αλλιώς: Κόψτε ένα μήλο σε φέτες και πασπαλίστε τες με μισό κουταλάκι του γλυκού αρωματικό πιπέρι, μισό κουταλάκι κανέλα. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων, για 1 ½ λεπτό.

Κατσαρό λάχανο: ένα διαφορετικό λαχανικό

Μπορεί μέχρι τώρα να μην κατείχε την πρώτη θέση στα πιάτα σας, τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να το βάλετε για τα καλά στη διατροφή σας, είτε στη σαλάτα σας, ή ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα σας. Ένα φλιτζάνι κομμένο κατσαρό λάχανο περιέχει 34 θερμίδες και περίπου 1,3 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα, έτσι ώστε να μην τσιμπολογάτε. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε σίδηρο και ασβέστιο. Δοκιμάστε το αλλιώς: Αναμείξτε το ψιλοκομμένο και ωμό με μαγειρεμένα μαύρα φασόλια ή κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και σωτάρετέ το με ζουμί λαχανικών.

Φακές: για κοιλιά σανίδα

Κι όμως, το φαγητό που πάντα προσπαθούσατε να αποφύγετε αποτελεί ένα σοβαρό σύμμαχό σας στη μάχη κατά του κοιλιακού λίπους, καθώς οι φακές εμποδίζουν τις απότομες αυξομειώσεις της ινσουλίνης, οι οποίες προκαλούν τη δημιουργία υπερβάλλοντος λίπους, κυρίως στην κοιλιακή περιοχή. Δοκιμάστε τες αλλιώς: Αν τις έχετε βαρεθεί στην κλασσική μορφή σούπας, προσθέστε τες, αφού τις βράσετε, σε σάλτσες, στη σαλάτα ή δοκιμάστε τες μαζί με ρύζι, έτσι ώστε να λάβετε και την απαραίτητη πρωτεΐνη από το συνδυασμό τους.

Άγριος σολομός: για μέση… δαχτυλίδι

Τα καλά λιπαρά δεν ωφελούν μόνο την καρδιά, αλλά ταυτόχρονα συρρικνώνουν και τη… μέση μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, βοηθώντα

Keywords
Τυχαία Θέματα