Ύμνοι Αλγερινών για Τζιμπούρ!



Με κολακευτικά λόγια αναφέρονται τα Αλγερινά ΜΜΕ στην  εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ραφίκ Τζιμπούρ με την φανέλα της Αλγερίας απέναντι στο Μαρόκο. Ως «λιοντάρι» και «πολεμιστή» χαρακτηρίζουν τον άσο του Ολυμπιακού οι συμπατριώτες του!Την καλύτερη εμφάνιση του με την φανέλα
της Αλγερίας πραγματοποίησε κόντρα στο Μαρόκο ο Ραφίκ Τζιμπούρ σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας του, ενώ χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της «Le Buteur», η οποία αναφέρει σχετικά με τον άσο του Ολυμπιακού:

«Αν υπάρχει ένας παίκτης που αντιπροσωπεύει το πάθος των Αλγερινών χθες, αυτός είναι ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Σαν πολεμιστής, ο επιθετικός του Ολυμπιακού πάλεψε με τους Μαροκινούς αμυντικούς.
Ανάμεσα στους τέσσερις (Μπασέρ, Μπενατιά, Ελ Κανταρά και Σουλεϊμάνε) ο Τζιμπούρ πάλεψε σαν λιοντάρι, διένυσε πολλά χιλιόμετρα και τους ανάγκασε σε πολλά λάθη, που έδωσαν στην Αλγερία τόσο ανάσες όσο και ευκαιρίες για γκολ. Χωρίς να παραγνωρίζεται το μερίδιο του κάθε Αλγερινού ποδοσφαιριστή, αφού όλοι αγωνίστηκαν με πάθος, ο Τζιμπούρ ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου.
Είδαμε πιθανότατα την καλύτερη εμφάνισή του στην πορεία του με την εθνική. ‘‘Πρέπει να είσαι… killer για να κερδίσεις τους Μαροκινούς’’ μας είχε πει κατά την άφιξή του στην Αλγερία. Λοιπόν, βρήκαμε τον killer Τζιμπούρ που αγαπήσαμε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Θυσία να... γίνει για την Αλγερία!

Παράλληλα, ο «Τρομοκράτης» εμφανίζεται διατεθειμένος να... θυσιαστεί για χάρη της Εθνικής του, τονίζοντας με δηλώσεις του:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτήν την νίκη, ειδικά από τη στιγμή που είχαμε αρκετό καιρό να κερδίσουμε. Είναι μία επιτυχία που μας κάνει να νιώθουμε καλά, αφού το Μαρόκο έχει πολύ καλή ομάδα και μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Θα μας επιτρέψει να επανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να διεκδικήσουμε καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε αρχικά ο επιθετικός του Ολυμπιακού, προσθέτοντας:

«Η νίκη σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση, κάτι που ήταν και αναμενόμενο, επειδή ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ καλή ομάδα και διαθέτει παίκτες που ξέρουν τι να κάνουν με τη μπάλα. Αλλά είχαμε μεγάλη θέληση και αυτό που μετράει είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Στη συνέχεια, σημείωσε: «Ο στόχος μας ήταν αυτός. Έπρεπε να κερδίσουμε για να πιάσουμε τις υπόλοιπες ομάδες στον όμιλο. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε τα παιχνίδια που ακολουθούν. Είναι μια νέα περιπέτεια που ξεκινά για εμάς».

Τέλος, ερωτηθείς για το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόνος του στην επίθεση, απάντησε: «Είναι αλήθεια, αλλά σε τέτοια παιχνίδια θυσιαζόμαστε για την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να πετυχαίνεις τον στόχο σου. Και από τη στιγμή που αυτό συνέβη, είμαι πολύ ικανοποιημένος».
Keywords
Τυχαία Θέματα