Τον βολεύει η... υποτίμηση

Διαπιστώνω – λαμβάνοντας υπόψιν μου τα όσα διαβάζω στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο – ότι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα πλει οφ δεν τον θεωρούν ικανό να διεκδικήσει και να κατακτήσει την 1η θέση στο μινι πρωτάθλημα.Ενδεχομένως υποτιμούν τον ΠΑΟΚ με δεδομένη την αγωνιστική εικόνα της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι γεγονός ότι ο Δικέφαλος στους τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος ( ιδιαίτερα μετά τον αποκλεισμό
από την ΑΕΚ ) δεν έδειξε ικανός να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλει οφ.

Θεωρώ ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τον βολεύει τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει το άγχος του φαβορί που ενδεχομένως και να λειτουργούσε ανασταλτικά στην προσπάθεια των παικτών στους αγώνες που θα δώσουν τον Μάιο ενώ παράλληλα προκαλείται από την κατάσταση ο εγωισμός τους.

Θεωρώ δεδομένο ότι ενοχλούνται αντιλαμβανόμενοι ότι στην  ατμόσφαιρα αιωρείται μια αμφισβήτηση σε ότι αφορά τις δυνατότητες τους απέναντι στον Παναθηναικό, την ΑΕΚ ακόμα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Παίκτες όπως ο Κοντρέρας, ο Γκαρσία, ο Χαλκιάς, ο Ιβιτς, ο Σαλπιγγίδης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την προεξοφλημένη – για πολλούς – αποτυχία του ΠΑΟΚ στα πλει οφ.

Γνωρίζουν καλά ότι το μίνι πρωτάθλημα τους δίνει μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν ότι κακώς εξάγονται συμπεράσματα από την προβληματική εικόνα των τελευταίων αγώνων χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η συνολική απόδοση της ομάδας στις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε.

Οι περισσότεροι παίκτες θέλουν να αποδείξουν ότι ο κύκλος αυτής της ομάδας δεν έκλεισε και το μίνι πρωτάθλημα είναι αυτό που χρειάζονται για να δώσουν τις απαντήσεις τους. Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των περισσοτέρων παικτών του ΠΑΟΚ δεν τους επιτρέπει να ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος χωρίς να κερδίσουν το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας που ξέρουν ότι απογοητεύτηκε από την απώλεια της ευκαιρίας να διεκδικήσει η ομάδα το Κύπελλο το ερχόμενο Σάββατο.

Γι' αυτό πιστεύω ότι η κατάσταση του ταιριάζει «γάντι» του ΠΑΟΚ. Οσο τον υποτιμούν τόσο περισσότερο οπλίζουν με πάθος τους παίκτες του για τους αγώνες που θα ξεκινήσουν στις 8 Μαίου. Ο Δικέφαλος πολλές φορές στην διάρκεια της φετινής περιόδου έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις.

Και τα πλει οφ είναι για τον ΠΑΟΚ μια δύσκολη κατάσταση όχι μόνο γιατί τον υποτιμούν οι αντίπαλοι του αλλά κυρίως γιατί οι ίδιοι οι οπαδοί του δεν είναι πεπεισμένοι ότι η ομάδα τους μπορεί να τα καταφέρει και να επαναλάβει την περσινή επιτυχία. Την κατάκτηση δηλαδή της πρώτης θέσης.

Υ. Γ. 1 Η άρνηση του Γιάννη Παπαδόπουλου να επιστρέψει στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ δεν βρήκε απροετοίμαστο τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Το πλάνο της διοικητικής ανασυγκρότησης με στόχο την οργάνωση της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος ενόψει των επομένων ετών έχει ήδη καταστρωθεί και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά το τέλος των πλει οφ, πιθανότατα σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο πρόεδρος του Δικεφάλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα