Να... ξορκίσει τα φαντάσματα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τη Σάλκε και θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο βήμα και να... ξορκίσει τα φαντάσματα που τη θέλουν να μην παίρνει την πρόκριση απέναντι σε Γερμανούς, στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία των ημιτελικών του Champions League.
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους θέλουν να κάνουν οι δύο αντίπαλοι στο παιχνίδι της «Βέλτινς Αρένα» την Τρίτη (26/04). Η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης Σάλκε υποδέχεται
τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγαλύτερο ραντεβού της ιστορίας της, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που η γερμανική ομάδα φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Η αδρεναλίνη των νεαρών σε ηλικία παικτών της αναμένεται να χτυπήσει.... κόκκινο απέναντι στην μπαρουτοκαπνισμένη αγγλική ομάδα, η οποία διεκδικεί την πρόκρισή της για τέταρτη φορά σε τελικό, όμως τα τελευταία χρόνια έχει βρει τον... μάστορά της στη φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών, καθώς δεν έχει καταφέρει να αποκλείσει ούτε μία φορά γερμανική ομάδα!

Το κάστρο «Βέλτινς» και η «λευκή»  Γιουνάιτεντ!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες, με φόντο μάλιστα τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Η Σάλκε, που είναι η μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, θέλει να συνεχίσει να… ονειρεύεται μετά την πειστική πρόκριση επί της Ίντερ και θα επιδιώξει να κάνει αυτό που κάνει κατά κόρον φέτος στη Γερμανία στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια, να πάρει τη νίκη. Οι Γερμανοί στην έδρα τους έχουν μόνο νίκες στο φετινό Champions League, καθώς στη φάση των ομίλων επικράτησαν των Λιόν (3-0), Χάποελ Τελ Αβίβ (3-1) και Μπενφίκα (2-0), στη φάση των «16» της Βαλένθια με 3-1 και στα προημιτελικά της Ίντερ με 3-1.

Η Γιουνάιτεντ από την άλλη, όχι μόνο δεν έχει χάσει εκτός έδρας στη φετινή διοργάνωση, αλλά δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα! Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να πετύχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη φάση των ομίλων μακριά από το Μάντσεστερ, 1-0 στην Βαλένθια, 3-0 στην Τουρκία επί της Μπουρσασπόρ και 1-0 στη Γλασκόβη επί των Ρέιντζερς, ενώ στη φάση των «16» έμειναν στο 0-0 με τη Μαρσέιγ και στα προημιτελικά επικράτησαν της Τσέλσι με 1-0 στο Λονδίνο.

Επιστρέφει ο Φαρφάν, στην Αγγλία ο Μπέρμπατοφ

Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Χούντελαρ, Μόριτζ, Πάντερ και Χούγκλαντ, που λείπουν εδώ και καιρό, ενώ και ο Γκαβράνοβιτς δεν θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Μεγάλο πλήγμα για τον Ράνγκνικ θα είναι ενδεχόμενη απουσία του Χέβεδες από το κέντρο της άμυνας, καθώς η συμμετοχή του Γερμανού άσου κρίνεται αμφίβολη, με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι θα παίξει κανονικά. Αν λείψει, τη θέση του θα πάρει ο Μάτιπ.

Η Σάλκε αναμένεται να παραταχθεί με δύο επιθετικούς, τους Ραούλ και Έντου, σε σύστημα 4-4-2 και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Πολύ σημαντική η επιστροφή του Φαρφάν, ο οποίος έλειψε από τον επαναληπτικό με την Ίντερ λόγω τιμωρίας. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την άλλη πλευρά θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ντίμιταρ Μπέρμπατοφ,
Keywords
Τυχαία Θέματα