Παιχνίδι για… καρύδια!

19:27 1/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί ο σημαντικός αγώνας στην Τρίπολη όπου δεν χωράει άλλο αποτέλεσμα για τον ΑΡΗ εκτός από τη νίκη.

Την Κυριακή στην Τρίπολη ο ΑΡΗΣ κατεβαίνει με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης. Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν απέναντι σε μία ομάδα που επίσης παίζει το τελευταίο της χαρτί για
την υλοποίηση των στόχων της που είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Σε τέτοια παιχνίδι ζωής και θανάτου κανείς δεν μπορεί να δώσει  προγνωστικά.  Σε κάθε άλλη περίπτωση ο ΑΡΗΣ θα ήταν το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι με δεδομένο ότι και καλύτερη ομάδα είναι και ταυτόχρονα εντός έδρας ο Αστέρας φέτος πελαγοδρομεί έχοντας μόλις 2 νίκες σε 13 αγώνες!Παράλληλα και βάση στατιστικών ο ΑΡΗΣ εκτός έδρας πολύ δύσκολα χάνει (τελευταία ήττα με την… εξαιρετική διαιτησία στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναικό στις 8 Ιανουαρίου), ενώ σαφέστατα με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο δείχνει ότι έχει την ικανότητα να βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.Πολλές φορές όμως σε παιχνίδια με αυτή την σημασία και σε αυτή την χρονική περίοδο, επηρεάζονται από πολλές άλλες καταστάσεις. Το άγχος και η αγωνία για το αποτέλεσμα μπορούν να οδηγήσουν ένα παιχνίδι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από τα προβλεπόμενα.Σε παιχνίδια σαν κι αυτό οι ποδοσφαιριστές πέρα από την ποιότητα στο παιχνίδι τους και την όποια αξία τους που θα επιχειρήσουν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει στην κυριολεξία να… σκυλιάσουν. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, χωρίς επόμενη μέρα, χωρίς άλλη ευκαιρία. Αν θες βέβαια το βλέπεις και διαφορετικά. Κερδίζεις αυτό το παιχνίδι και βλέπεις την επόμενη μέρα για την φετινή σεζόν, έχεις άλλη μία ευκαιρία, ακολουθεί ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι.Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό όσοι παίκτες μπουν στο γήπεδο θα πρέπει να τα δώσουν όλα. Να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να πάρουν τη νίκη. Κι αν ο ΑΡΗΣ καταφέρει και σκοράρει πρώτος θα γεμίσει με άγχος τους γηπεδούχους, που θα δουν την γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Αυτή την φορά το αδύναμο σημείο του ΑΡΗ, η έναρξη του αγώνα, τα πρώτα 10-15 λεπτά, δεν θα πρέπει να περάσουν με ηρεμία και χαλαρότητα. Θα πρέπει να αποτελέσουν το πολύ δυνατό σημείο εκκίνησης για μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια εισόδου στα πλέι-οφ. Αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται με… καρύδια. Κι οι παίκτες του ΑΡΗ έχουν αποδείξει ότι τα διαθέτουν…Στην προσπάθεια βέβαια αυτή θα έχουν άπαντες και πάνω από 1000 τρελαμένους οπαδούς. Κι θα παίξουν κι αυτοί τον ρόλο τους. Για αυτούς η νίκη είναι δεδομένη...Υ.Γ.1 Ο ΑΡΗΣ έχει ένα πληρέστατο φάκελο κι φέτος όπως και πέρσι θα είναι από τις πρώτες ομάδες στις οποίες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα