Ποιος είναι ο επόμενος Phil Ivey;

18:17 1/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Στο editorial του περιοδικού Bluff Europe, ο αρθογράφος αναρωτιέται αν υπάρχει ο παίκτης που θα μπορέσει να γίνει ο επόμενος Phil Ivey. Διαβάστε παρακάτω τα πιο σημαντικά αποσπάσματα του κειμένου.
Αυτό το άρθρο έχει νόημα, μόνο εάν νομίζετε ότι ο Phil Ivey είναι ο καλύτερος παίκτης πόκερ στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Για τους υπόλοιπους που διαφωνούν, ή για αυτούς που θα πουν: «Ποιος στο καλό είναι ο Phil Ivey»; (Γεια σου μαμά, ευχαριστώ που με
διαβάζεις) τότε καλό θα είναι να μην συνεχίσουν.

Ο Ivey πρωτόπαιξε πόκερ σε ηλικία 8 ετών. Αφού οι γονείς του δεν ασχολούνταν με τα χαρτιά, ο παππούς του ήταν αυτός που τον έμαθε να παίζει Stud. Στα εφηβικά του χρόνια ο Ivey έπαιζε με ψεύτικη ταυτότητα στο Atlantic City, και από τα 20 του ήταν ήδη κερδισμένος στο Bobby’s Room στο Las Vegas και στο Larry Flynt’s high stakes games στην Καλιφόρνια.

Από το 2000 μέχρι σήμερα μετράει κέρδη της τάξεως των 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τις online επιδόσεις του μόνο. Κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα τελικά τραπέζια στο World Poker Tour, και έχει 8 βραχιόλια από το World Series of Poker. To 2003 κατατρόπωσε τον δισεκατομμυριούχο Andy Beal, παίζοντας μαζί του $50.000/$100.000 Limit Holdem, κερδίζοντας 16 εκατομμύρια δολάρια. Λεφτά που είχε κερδίσει ο Beal από τους καλύτερους παίκτες πόκερ στον κόσμο. Όταν κέρδισε το τελευταίο του βραχιόλι στο World Series of Poker στο $3.000 H.O.R.S.E event, δεν γνώριζε πόσα λεφτά έπαιρνε η πρώτη θέση. Τα $300.000 που πήρε τότε, για αυτόν ήταν μια ριξιά στα ζάρια που του αρέσουν πολύ και συχνά τζογάρει.

Η όποια αμφιβολία υπήρχε στην κοινότητα του πόκερ για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή σβήστηκε, όταν έφυγε από τη ζωή το 2006, ο David “Chip” Reese, ο οποίος πέθανε από τις επιπλοκές πνευμονίας. Ο Reese θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος παίκτης πόκερ που υπήρξε ποτέ.

Ανεξάρτητα από αυτό που πιστεύει ο ίδιος ο Ivey για τις ικανότητες του στο πόκερ σε σχέση με αυτές του Reese, στη συνείδηση του κόσμου παραμένει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πόσοι όμως παίκτες μπορούν να πάρουν τη σκυτάλη από τον Ivey;

Το πρώτο όνομα που θα έρθει στο μυαλό σε πολλούς από εσάς είναι αυτό του Tom Dwan. Ο “durrrr” έχει αποδείξει ότι σε όποια stakes και να παίζει μπορεί να βγει νικητής. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να τζογάρει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οπουδήποτε ποσό. Έχει τρομερή αντίληψη πάνω στο τραπέζι και κατά κάποιο τρόπο είναι ο αντί-Ivey αυτή τη στιγμή. Ο Ivey κάθεται ήσυχος στο τραπέζι, κάνοντας πυργάκια με τις μάρκες του από τα πολλά μικρά κερδισμένα pot που παίρνει (Όλοι πάνε πάσο στον Ivey). Θα κάνει κάποια sick calls, ενώ θα κάνει αρκετά re-steals. Ο Dwan από την άλλη θα συμμετέχει σε κάθε χέρι και θα έχει το πιο τρελό image στο τραπέζι. Ο Ivey δεν έχει το image του παίκτη που μπορεί να κρατάει δύο οποιεσδήποτε κάρτες. Ο Ivey έχει το image του παίκτη που έχει πάντα τα nuts.

Κατά καιρούς εμφανιστήκαν παίκτες, κυρίως από το online πόκερ, που
Keywords
Τυχαία Θέματα