Είπε όχι σε Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

19:38 9/5/2011 - Πηγή: Gazzetta
Όχι στην συμμετοχή του στον Τσάμπιονς Λιγκ είπε ο Ολυμπιακός που επιφυλάχτηκε μέχρι την Πέμπτη να απαντήσει για το CEV CUP, όπως και ο Παναθηναϊκός. Κανονικά δήλωσε ο Ηρακλής,
όχι και από τους ΠΑΟΚ, Λαμία και ΕΑΠ. Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες βόλεϊ επιβεβαιώθηκε με τον… χειρότερο τρόπο στην σημερινή σύσκεψη των σωματείων που είχαν πάρει τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη. Από αυτή ξεκαθαρίστηκε πως ο Ολυμπιακός δεν θα αγωνιστεί την ερχόμενη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, διοργάνωση στην οποία δήλωσε συμμετοχή μόνο ο Ηρακλής. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν μέχρι την Πέμπτη αν θα αγωνιστούν και στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να πουν όχι συνολικά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.
Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» σκέφτονται σοβαρά να μην αγωνιστούν και αυτοί στην Ευρώπη λόγω των οικονομικών προβλημάτων και θα κάνουν γνωστή την απόφασή τους την Πέμπτη. Τέλος αρνητικοί στην συμμετοχή τους ήταν οι ΠΑΟΚ, Λαμία και ΕΑΠ και αν δεν βρεθούν αντικαταστάτες τότε η χώρα μας θα έχει την μικρότερη ευρωπαϊκή αντιπροσώπευση στην ιστορία της, δείγμα της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες, αν όχι όλες, ομάδες του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

Μετά την συνάντηση η ΕΟΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΟΠΕ και τα σωματεία που έχουν κερδίσει την έξοδό τους στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Ομοσπονδίας με στόχο να συζητηθούν κυρίως τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τις ελληνικές ομάδες.

Έπειτα από εποικοδομητικό διάλογο αποφασίστηκε να γίνουν προσπάθειες από όλες τις ομάδες ώστε να μην εκτεθεί το ελληνικό βόλεϊ στη CEV, όπως συνέβη πέρσι με την απόσυρση ομάδων και την μετέπειτα τιμωρία τους από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Οι ομάδες έδειξαν να αντιλαμβάνονται πλήρως την κατάσταση και δεσμεύτηκαν να επιβεβαιώσουν ή όχι τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε τα εξής: «Συζητήσαμε με τους συλλόγους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που ταλανίζουν γενικότερα το ελληνικό βόλεϊ. Οι δαπάνες είναι μεγάλες, πέρσι δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και όλοι θέλουμε να αποφύγουμε την επανάληψη μιας τέτοιας κατάστασης που μελλοντικά θα μας στοιχίσει και θέσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη με τον Παναθηναϊκό στις γυναίκες και την απόσυρσή του λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ευτυχώς, πέρα από τον τιμωρημένο Παναθηναϊκό, όλες οι άλλες ομάδων γυναικών αναμένεται να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή. Αντίθετα, στους άνδρες, μόνο ο Ηρακλής έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός θα εξετάσει το ενδεχόμενο για άλλο Κύπελλο χαμηλότερου επιπέδου. Για τις άλλες ανδρικές ελληνικές ομάδες
Keywords
Τυχαία Θέματα