«Απωθημένο το πρωτάθλημα με Παναθηναϊκό»

18:57 9/5/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Κολομβιανός διαγώνιος Λίμπερμαν Αγκάμεζ δεν κρύβει πως θέλει στο μέλλον να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Αναφέρει πως αυτή την στιγμή το πρωτάθλημα της Τουρκίας είναι σαφώς καλύτερο από το ελληνικό και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για Ιταλία και Ρωσία. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού την φετινή χρονιά μετακόμισε στην Τουρκία και την Αρκάς, ωστόσο μιλώντας στο περιοδικό της ΕΟΠΕ
δεν έκρυψε πως έχει αφήσει στην μέση την επιθυμία του να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με το «τριφύλλι». Επίσης επισήμανε πως νιώθει Έλληνας και πως θα ήθελε να αγωνιστεί με την Εθνική της χώρας μας. Αναλυτικά ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ τόνισε:

- Μετά την Ελλάδα, έχεις κατακτήσει και τον φίλαθλο κόσμο της Τουρκίας. Πώς αισθάνεσαι;

«Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος. Οι φίλαθλοι της Αρκάς είναι διαφορετικοί από τους Έλληνες. Έχουν πάθος για την ομάδα, γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε ματς, αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να κάνω σύγκριση με τους οπαδούς στην Ελλάδα και ιδιαίτερα αυτούς του Παναθηναϊκού. Δεν είναι το ίδιο ‘τρελοί’, αλλά είναι ένα αρκετά ζεστό κοινό».

- Πώς σε φωνάζουν στο γήπεδο, όταν σε αποθεώνουν από τις κερκίδες;

«Όλοι «Άγκα» φωνάζουν, αυτό τουλάχιστον ακούω εγώ».

- Τι το «μαγικό» έχει το πρωτάθλημα της Τουρκίας και έχει μαζέψει την ελίτ των βολεϊμπολιστών την εφετινή σεζόν;

«Ούτε μαγικό ούτε μυστικό, απλά οι ομάδες ξοδεύουν χρήματα για το βόλεϊ, επενδύουν σε αυτό. Θέλουν να αναδείξουν το άθλημα και κάνουν ό,τι μπορούν προς το καλύτερο γι’ αυτό και έχουν μαζευτεί διεθνείς παίκτες και πολύ μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου βόλεϊ. Υπάρχει, επίσης, θέληση για καλή οργάνωση και διαθέτουν καλές εγκαταστάσεις, στοιχείο που βοηθάει».

- Πρώτη απώλεια τίτλου και μάλιστα ευρωπαϊκού. Τον «κυνηγάς» αλλά δεν… έρχεται;

«Έτσι είναι το βόλεϊ. Σίγουρα είμαι στεναχωρημένος, αλλά πριν καν ξεκινήσουν οι δύο αυτές αναμετρήσεις ξέραμε ότι ήμασταν το αουτσάιντερ. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δώσαμε ότι είχαμε, αλλά η Ματσεράτα είναι μεγάλη ομάδα και ήταν το φαβορί. Είναι τιμητικό για την Αρκάς που έκανε ανατροπές και έφτασε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ».    

- Βλέπεις εφέτος την Αρκάς πρωταθλήτρια και εσένα «αγκαλιά» με το πρώτο σου πρωτάθλημα;   

«Σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζομαι θέλω όλους τους τίτλους. Μακάρι να κάναμε ακόμα και το «τρεμπλ»! Δεν είναι εύκολο να είσαι μέσα σε όλους τους στόχους, αλλά όταν είσαι, πρέπει να δίνεις το μάξιμουμ για να κατακτήσεις τους τίτλους. Θέλω πολύ το πρωτάθλημα».
 
 «Λατρεύω την Ελλάδα»
 
- Αισθάνεσαι ότι έφυγες από τον Παναθηναϊκό και άφησες κάτι ανεκπλήρωτο;

«Πρώτα από όλα έφυγα από την Ελλάδα μια χώρα που λατρεύω και αυτό δεν ήταν εύκολο. Δεν τελείωσα κάτι και το αναγνωρίζω. Αυτό δεν είναι άλλο από το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι, ομολογώ, ήταν η κατάλληλη στιγμή, αλλά η τύχη μας γύρισε την πλάτη στο τέλος. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν τα πράγματα θα είν
Keywords
Τυχαία Θέματα