Diavoli in Paradiso! (vids)

19:38 9/5/2011 - Πηγή: Gazzetta
Η Μίλαν επέστρεψε στην κορυφή της Ιταλίας για πρώτη φορά μετά το 2004 και το gazzetta.gr τής αφιερώνει 2.000 λέξεις και βίντεο με όλα τα φετινά γκολ! Για να κατακτήσεις το Scudetto πρέπει να τα έχεις όλα. Η φετινή Μίλαν τα είχε! Υπεροχή στα διοικητικά, στον πάγκο, στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, είναι για 18η φορά πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Ο θρίαμβος του Γκαλιάνι!
Η περσινή σεζόν τελείωσε με τη Μίλαν να μένει για ακόμη μία χρονιά μακριά από τους τίτλους, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να διώχνει τον Λεονάρντο και τον Αντριάνο
Γκαλιάνι να καλείται να βρει τη λύση για την επόμενη μέρα, χωρίς οι οιωνοί να είναι θετικοί. Σε μια Ιταλία, άλλωστε, στην οποία όλοι κατηγορούν τον Μπερλουσκόνι για την οικονομική του πολιτική, ο αντιπρόεδρος των Ροσονέρι έπρεπε να βρει τον τρόπο για να πείσει τον πρόεδρο του συλλόγου να ξοδέψει περισσότερα λεφτά από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές.

Πρώτα από όλα, όμως, έπρεπε να βρει τον νέο προπονητή και ο πολύπειρος Γκαλιάνι δε δίστασε να πάρει το ρίσκο με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Δύο σερί χρονιές καλύτερος κόουτς της Serie A με την Κάλιαρι, ο Γκαλιάνι αποφάσισε να ρισκάρει για ακόμη μία φορά, όπως είχε κάνει στο παρελθόν με τους Αρίγκο Σάκι και Φάμπιο Καπέλο. Το ρίσκο, όμως, έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο ειδικά από τη στιγμή που την προηγούμενη χρονιά η Ιντερ είχε κάνει το ρεμπλ, οπότε έστω και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου η διοίκηση της Μίλαν έφερε τον ενθουσιασμό στους τιφόζι και άλλαξε τα δεδομένα και στα γραφεία στοιχημάτων, σε ό,τι αφορά το φαβορί για τον τίτλο.

Ο Ρομπίνιο αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι με κανονική μεταγραφή αλλά η πραγματική βόμβα ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που ήρθε από την Μπαρτσελόνα με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς μόνο με 24 εκατ ευρώ! Ο Γκαλιάνι για ακόμη μία φορά έδειξε ποιος είναι στο πεδίο των διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια εξασφάλισε ότι η Μίλαν δε θα αδικηθεί φέτος από τη διαιτησία. Αγώνες που να έχασαν βαθμούς οι Ροσονέρι λόγω σφυριγμάτων, είναι δύσκολο να βρει κάποιος. Αγώνες που να πήραν κάποιο σφύριγμα, θα βρει.

Εκεί που έκαναν τη διαφορά οι Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι, πάντως, ήταν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η Μίλαν ήταν πρώτη αλλά η διοίκηση δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη -με δεδομένους τους τραυματισμούς που υπήρχαν- και προχώρησε στην απόκτηση των Αντόνιο Κασάνο, Μαρκ Φαν Μπόμελ και Ούρμπι Εμάνουελσον. Οι δύο πρώτοι και ειδικά ο Ολλανδός βοήθησαν τα μέγιστα στη συνέχεια αλλά το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι με αυτές τις μεταγραφές οι Ροσονέρι έκαναν κάτι που δε συνηθίζουν.

Ποιο ήταν αυτό; Το γεγονός ότι άφησαν σε δεύτερη μοίρα το Champions League και... φώναξαν ότι θέλουν το Scudetto με κάθε τρόπο! Κανείς εκ των τριών δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη και αυτό λέει πολλά!

Εγραψε ιστορία ο Αλέγκρι!
Το καλοκαίρι εξελισσόταν σε έναν... εφιάλτη για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, καθώς η Μίλαν δε βλεπόταν στα φιλικά παιχνίδια της και ο ίδιος έχοντας αναδειχθεί δύο σερί χ
Keywords
Τυχαία Θέματα