Η Sony εξηγεί γιατί τα Xperia δεν αναβαθμίζονται άμεσα σε Android Pie [infographic]

Techblog.gr

Η Sony ανακοίνωσε τα πρώτα Xperia που αναβαθμίζονται σε Android 9.0 Pie και όλοι αναρωτιόμαστε γιατί δεν αναβαθμίζονται οι συσκευές μας κάθε φορά που κυκλοφορεί νέα έκδοση του Android. Η Sony

έρχεται να μας δώσει απαντήσεις με ένα παραστατικό infographic.

Το μεγαλύτερο παράπονο από όλους τους χρήστες Android smartphones έχει να κάνει με τις αναβαθμίσεις των συσκευών τους. Κάθε φορά που η Google ανακοινώνει μια νέα έκδοση του Android, οι χρήστες των smartphone πρέπει να περιμένουν μήνες για να λάβουν την πολυπόθητη αναβάθμιση ενώ υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δεν τη λαμβάνουν ποτέ.

Το infographic της Sony δίνει τις απαντήσεις σε όλα αυτά και αποτυπώνει με σαφήνεια το πρόβλημα του fragmentation, μιας και οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να εφαρμοστούν και από τις υπόλοιπες εταιρείες που θα κάνουν διαθέσιμες τις αναβαθμίσεις για τα smartphone που μπορούν να “τρέξουν” τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά την αναβάθμιση σε Android 9.0 Pie.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την παράδοση των πηγαίων αρχείων του νέου λειτουργικού συστήματος στην κατασκευάστρια εταιρεία, τη Sony στην προκειμένη περίπτωση, μέσα σε ένα Platform Development Kit (PDK). Το PDK επιτρέπει στον κατασκευαστή την ανάπτυξη, βελτίωση και δοκιμή της νέας έκδοσης του Android, με τη Sony να την εγκαθιστά στα συστήματά της. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το Hardware Abstraction Layer (HAL) για να επιτρέψει στο λειτουργικό σύστημα να δουλέψει με όλους τους διαφορετικούς επεξεργαστές που διαθέτει η Sony στα smartphone της για να διαπιστώσει το πως ανταποκρίνονται.

Στη συνέχεια, η Sony διασφαλίζει πως το νέο software λειτουργεί στις βασικές λειτουργίες των smartphone, όπως την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, αποστολή και λήψη μηνυμάτων αλλά και περιήγηση στο διαδίκτυο. Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με το αν το νέο λειτουργικό σύστημα συνεργάζεται σωστά με το skin της Sony και τα τροποποιημένα γραφικά στοιχεία της, ενώ ξεκινάει η διανομή του software για εσωτερικές και εξωτερικές δοκιμές, με τους testers να στέλνουν feedback στη Sony για πιθανές αλλαγές και διορθώσεις.

Η δεύτερη φάση αφορά τη διαδικασία πιστοποίησης και έγκρισης, όσον αφορά το Bluetooth και Wi-Fi, από τους αρμόδιους οργανισμούς, και εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, η Sony επικοινωνεί με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για τυχόν τροποποιήσεις που θα θέλουν να γίνουν στο λειτουργικό σύστημα. Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, το νέο λειτουργικό σύστημα είναι έτοιμο να φτάσει στα Sony Xperia smartphone των καταναλωτών, με τη Sony να παρακολουθεί το feedback από τους τελικούς χρήστες έτσι ώστε να συνεχίσει την προετοιμασία των επόμενων αναβαθμίσεων που θα καλύψουν τυχόν προβλήματα που οι καταναλωτές έχουν εντοπίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα