Ο Kirin 980 του Mate 20 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής στα 7nm

Techblog.gr

Η Huawei φαίνεται πως δεν εντυπωσιάστηκε με το Note 9 και υποσχέθηκε μια πραγματική flagship αναβάθμιση υπονοώντας πως το Mate 20 έρχεται να ταράξει τα “νερά” μιας και πιθανόν να διαθέτει το HiSilicon Kirin 980 που θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής παγκοσμίως που θα βασίζεται στη FinFet αρχιτεκτονική των 7nm.

Ο HiSilicon Kirin 980 βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm και πιθανόν να είναι χρονισμένος στα 2.8GHz, με

τις επιδόσεις του να είναι κατά 20% μεγαλύτερες από τον προκάτοχό του ενώ η μεγάλη βελτίωση αναμένεται στην κατανάλωση ενέργειας μιας και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 40% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από τον Kirin 970.

Η Huawei θέλει να καταφέρει να κάνει τον Kirin 980 τον πρώτο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 7nm που θα βρεθεί σε smartphone, κατακτώντας αυτήν την πρωτιά στην αγορά. Ο επεξεργαστής θα είναι μικρότερος σε μέγεθος, κάτι το οποίο είναι θετικό, και θα διαθέτει τέσσερις Cortex-A7 και τέσσερις Cortex-A55 πυρήνες, με τους τελευταίους να μην έχει διευκρινιστεί αν βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 7nm ή χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική των 10nm.

Μένει να δούμε τι ετοιμάζει η Huawei για τα νέα smartphone της σειράς Mate αλλά και αν θα είναι δικαιολογημένη η σιγουριά της πως ετοιμάζει μια πραγματική αναβάθμιση σε επίπεδο flagship smartphone και όχι σαν αυτή που, κατά τη γνώμη της, έκανε η Samsung με το Note 9.

Keywords
Τυχαία Θέματα