Yahoo, «Σερβίριζε» malware για Bitcoin mining, μέσα από τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα της

19:51 9/1/2014 - Πηγή: TechBlog

H Yahoo δέχεται τα πυρά του Ειδικού Τύπου και των πελατών της τελευταία, επειδή… παρέλειψε να πει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας της και τους χρήστες των υπηρεσιών της, πόσο είχε εξαπλωθεί το malware που είχε μολύνει τους διακομιστές διαφημίσεων (ad servers) της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το malware που η Yahoo «σερβίριζε» στους χρήστες που επισκέπτονταν

την ιστοσελίδα της, χτύπησε δύο εκατομμύρια υπολογιστές στην Ευρώπη.

Το malware στις διαφημίσεις, συνέχισε αδιάκοπα να μολύνει τους υπολογιστές επισκεπτών της ιστοσελίδας της Yahoo για μία περίοδο τεσσάρων ημερών την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, κάποιο είδος malware, μετέτρεπε τους υπολογιστές των επισκεπτών του Yahoo σε… «Bitcoin mining» μηχανήματα!

Όπως περιμέναμε -γιατί βεβαίως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη όταν στην μέση εμπλέκεται η Java- το κακόβουλο λογισμικό εκμεταλλευόταν ένα κενό ασφαλείας στην Java, και μόλυνε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών από τις 31 Δεκεμβρίου έως στις 3 Ιανουαρίου.

Η Yahoo δέχτηκε επικρίσεις γιατί δεν έκανε το παραμικρό για να βοηθήσει τους χρήστες που έπεσαν θύματα του malware, παρόλο που ήταν πελάτες της εταιρείας. Κατά την διάρκεια του ξεσπάσματος μολύνονταν 27000 υπολογιστές την ώρα, ενώ ένα είδος malware, το γνωστό Zeus, προσπαθεί να υποκλέψει πληροφορίες για λογαριασμούς τραπεζών, πιστωτικές κάρτες κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα