Η πλατφόρμα Tizen στο MWC, Samsung, Huawei, Fujitsu έτοιμες για «launch» τον Μάρτιο

14:02 9/1/2014 - Πηγή: TechBlog

Αν και περιμέναμε τα πρώτα Tizen smartphones της Samsung να εμφανιστούν στην έκθεση CES 2014, από ότι φαίνεται θα καθυστερήσει για λίγο ακόμη η επίσημη παρουσίαση τους, που τώρα αναμένεται να γίνει στο MWC (Mobile World Congress) στα τέλη του ερχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική ιστοσελίδα Mainichi, κατασκευαστές smartphones

στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Ν.Κορέα ανυπομονούν να καταφτάσει η νέα πλατφόρμα, για να ανταγωνιστεί το μονοπώλιο των Android και iOS που κατέχουν μαζί σχεδόν το 90% της αγοράς (η τρίτη υπάρχει, αλλά τουλάχιστον στην Ιαπωνία, τα Windows Phone δεν έχουν ακόμη φτιάξει βάση χρηστών).

Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι η NTT Docomo έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα προσφέρει από το δίκτυο της Tizen-powered smartphones της Samsung, και πιο συγκεκριμένα από τον ερχόμενο Μάρτιο, που σημαίνει ότι η επίσημη ανακοίνωση της πλατφόρμας θα γίνει σίγουρα στο MWC 2014.

Η Samsung, μαζί με την πλατφόρμα θα ανακοινώσει και το σχετικό App store για να υποστηριχθεί το νέο οικοσύστημα. Οι Huawei, Fujitsu και Intel εργάζονται επίσης πάνω σε νέα κινητά ενώ οι πάροχοι Orange και Vodafone μαζί με την NTT Docomo θα προσφέρουν συσκευές μέσα από τα δίκτυα τους φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα