PlayStation 4: Πως θα κάνετε streaming στο Twitch.tv

Βήμα προς βήμα οι οδηγίες από την Sony.

Το ελληνικό επίσημο community του PlayStation ανέβασε ένα κείμενο με οδηγίες χρήσης του πως θα κάνετε streaming τα βίντεό σας στο Twitch.tv μέσα από την κονσόλα PS4.

Η ευκολία χρήσης streaming που προσφέρουν οι κονσόλες PS4 και Xbox One

με τα μεγαλύτερα networks στον κόσμο αποτελεί έναν από τους σημαντικούς λόγους αγοράς μιας next-gen κονσόλας, καθώς ξεχνάτε οριστικά τα PC προγράμματα Xsplit, OBS ή άλλα αντίστοιχα και το μονο που χρειάζεστε είναι μια ικανοποιητική σύνδεση, καθώς η ποιότητα streaming θα είναι ανάλογη με την ταχύτητα του upload σας, με σπάνιο το φαινόμενο να αντιμετωπίζετε πτώσεις στα frames.

Ακολουθεί ο σχετικός οδηγός:

Bήμα 1
Ανοίξτε πρώτα το παιχνίδι σας και όταν επιθυμείτε να αρχίσετε το streaming πατήστε το κουμπί "Share" στο DualShock 4. θα σας εμφανιστεί το παρακάτω μενού


Βήμα 2
Επιλέξτε την επιλογή Broadcast Gameplay και έπειτα επιλέξτε το κανάλι μετάδοσης Twitch. Στη συνέχεια θα σας εμφανίσει μια οθόνη που θα σας ενημερώνει σχετικά με το ποιες πληροφορίες του λογαριασμού σας, παρέχονται στην υπηρεσία Twitch.




Bήμα 3
Eπιλέξετε την επιλογή Go to Twitch Website. Αν έχετε ήδη λογαριασμό επιλέξτε την επιλογή Login και εισάγοντας τα στοιχεία σας θα συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, διαφορετικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό επιλέγοντας την επιλογή Create New Account.

Bήμα 4
Αφού συνδεθείτε μπορείτε να παραμετροποιήσετε τη μετάδοσή σας όσον αφορά το αν θέλετε να φαίνεστε μέσω της PlayStation Camera κατά τη μετάδοση, κατά πόσο θα είναι ενεργοποιημένο το μικρόφωνο καθώς και για το αν θέλετε να εμφανίζονται τα σχόλια. Επίσης αν έχετε συνδέσει το Sony Entertainment Network προφίλ σας με υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (Twitter/Facebook), έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να εμφανιστεί ένα σχετικό link μετάδοσης στο λογαριασμό σας. Τέλος πατώντας το κουμπί Options και επιλέγοντας διαδοχικά Broadcast settings -> Quality μπορείτε να αλλάξετε την ποιότητα. Όταν είστε έτοιμοι πατήστε την επιλογή Start Broadcasting.

Βήμα 5
Αν οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να σταματήσετε τη μετάδοση πατήστε το κουμπί Share και στη συνέχεια την επιλογή Stop Broadcasting. Επίσης, η δημιουργία λογαριασμού και η σύνδεση με την υπηρεσία Τwitch απαιτείται την πρώτη φορά που θα πραγματοποιήσετε κάποια μετάδοση στη συνέχεια τα στοιχεία του λογαριασμού αποθηκεύονται. Ωστόσο αν θέλετε να αποσυνδέσετε το λογαριασμό σας απ'τις υπηρεσίες μετάδοσης μπορείτε να το κάνετε πατώντας το κουμπί Share, στη συνέχεια το κουμπί Options και επιλέγοντας διαδοχικά Share Settings- > Broadcast Settings -> Manage Account Information.

Επεξήγηση της παρακάτω εικόνας:
A) Βίντεο από την PlayStation Camera
B) Ένδειξη κατάστασης μικροφώνου (είτε αφορά κάποιο headset, είτε το μικρόφωνο PlayStation Camera)
C) Ένδειξη κατάστασης της PlayStation Camera.
D) Αριθμός σχολίων
E) Αριθμός θεατών
F) Πιο πρόσφατο σχόλιο

*Αν είναι ενεργοποιημένα τα μικρόφωνα και της PlayStation Camera και του headset τότε αυτόματα λειτουργεί μόνο το μικρόφωνο του headset.
* Tα σχόλια εμφανίζονται μόνο αν η ανάλυση είναι 1080i ή 1080p
* Πατώντας το κουμπί Share μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές σας για την PlayStation Camera, το μικρόφωνο και την εμφάνιση των σχολίων.

Σημειώσεις:
- Οποιαδήποτε trophies ξεκλειδώνετε καθώς παίζετε δεν θα εμφανίζονται στη μετάδοση.
- Κάποιες σκηνές κατά τη διάρκεια του gameplay ορισμένων παιχνιδιών δε γίνεται να μεταδοθούν.
- Μέσω του PS4 θα μπορείτε να δείτε μόνο βίντεο που μεταδίδουν οι χρήστες του PS4 και όχι βίντεο από άλλα sites ή κονσόλες.

Δείτε το PlayStation 4 Unboxing από το GameWorld και διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την νέα κονσόλα της Sony.

Keywords
Τυχαία Θέματα