Flurry Analytics: Τα iPhone Xs/Xs Max πουλάνε περισσότερο από τα περσινά μοντέλα

Techblog.gr

Η περσινή φουρνιά των iPhones της Apple έθεσε ένα νέο υψηλό στις τιμές των smartphones του Cupertino. Φέτος, ο αριθμός αυτός παρουσίασε μια νέα αύξηση λόγω των τσουχτερών ποσών καταβολής για την αγορά των Xs, Xs Max και XR.

Παρα το γεγονός πως η Apple εξακολουθεί να ανεβάζει τις τιμές των iPhones, οι καταναλωτές δεν πτοούνται. Αυτό άλλωστε δείχνει και η νεότερη έρευνα της Flurry Analytics. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συλλέγει δεδομένα από τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο App Store. Από εκείνες που εγκαθίστανται στα νέα iPhones μπορεί περίπου να υπολογίζει και τον συνολικό αριθμό τους. Η έρευνα που διεξήγαγε περιλάμβανε τις λήψεις ενός εκατομμυρίου εφαρμογών. Μέσω εκείνων υπολόγισε τον συνολικό αριθμό ενεργών iPhone Xs/Xs Max μοντέλων και σύγκρινε το αποτέλεσμα με το αντίστοιχο της περσινής έρευνας.

Η κατάσταση έχει ως εξής: Το πρώτο διάσημα διαθεσης τους στην αγορά, οι δυο νέοι αντικαταστάτες του iPhone X κατάφεραν να πουλήσουν καλύτερα από ότι τα iPhone 8/8 Plus και X μαζί. Να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχει γίνει ευρέως διαθέσιμο το iPhone XR, κάτι που σημαίνει πως οι αριθμοί ενδέχεται να είναι ακόμα πιο ευνοϊκοί για την φετινή i-οικογένεια smartphones. Παρά το υψηλό ποσό που απαιτείται για την απόκτηση τους, τα iPhone Xs και Xs Max δείχνουν να πείθουν ολοένα και περισσότερους καταναλωτές. Σύμφωνα με την Flurry Analytics, η Apple κατάφερε να «βγάλει» 7% μεγαλύτερο κέρδος από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοφιλέστερο Apple smartphone εξακολουθεί να είναι το iPhone 7, ενώ ακολουθούν τα iPhone 7 Plus και iPhone 6S. Ο «τεως βασιλιάς» iPhone 6 φαίνεται να χάνει την κυριαρχία του, μετρώντας βέβαια τέσσερα χρόνια από την παρθενική του εμφάνιση στο κοινό. Το μέλλον μοιάζει λαμπρό για τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple, η οποία τους επόμενους μήνες θα δει τα γεμάτα ταμεία της να γεμίζουν ακόμα περισσότερο…

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechBlog