Τα iPhone Xs και Xs Max είναι πολύ καλά smartphone αλλά το Note 9 είναι καλύτερο, σύμφωνα με το Consumer Reports

Techblog.gr

Σύμφωνα με το Consumer Reports, τα iPhone Xs και iPhone Xs Max είναι δύο smartphone κορυφαίας ποιότητας και επιδόσεων, αλλά το Galaxy Note 9 είναι καλύτερο κερδίζοντας στα “σημεία”.

Κάθε φορά που γίνονται τέτοιου είδους δοκιμές ανάμεσα σε flagship smarpthones, υπάρχει η ανησυχία πως τα αποτελέσματα θα έχουν αρκετές δόσεις

από την υποκειμενική άποψη αυτών που τις κάνουν, ακόμα και αν πρόκειται για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Consumer Reports. Έτσι, παρά το γεγονός πως το Consumer Reports παραδέχτηκε πως οι αλλαγές στα νέα iPhone σε σύγκριση με τα προηγούμενα του 2017 είναι σημαντικές, αυτές δεν είναι ικανές να φέρουν τα Xs και Xs Max στην κορυφή, με το Galaxy Note 9 να παραμένει το καλύτερο smartphone.

Το iPhone X δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στις δοκιμές του Consumer Reports για το 2017 αλλά αυτή τη χρονιά, τα iPhone Xs και Xs Max καταφέρνουν να σταθούν πολύ καλά στον τομέα της αυτονομίας, τη βελτιωμένη ποιότητα των καμερών αλλά και των πολύ βελτιωμένων επιδόσεων λόγω του επεξεργαστή A12 Bionic.

Ένα αρνητικό στις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν έχει να κάνει με την αντοχή των νέων iPhone στις πτώσεις, με το Galaxy Note 9 να τα καταφέρνει πολύ καλύτερα. Παρά το γεγονός αυτό, το iPhone Xs Max είναι αρκετά ανθεκτικό μιας και κατάφερε να μη διαλυθεί μετά από 100 πτώσεις από κάθε πιθανή γωνία πτώσης, χωρίς να σημαίνει πως οι κάτοχοί του δεν πρέπει να αγοράσουν μια προστατευτική θήκη.

Όσον αφορά τον τομέα της αυτονομίας, τα iPhone παραδοσιακά αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με το iPhone X του 2017 να έχει αυτονομία 19.5 ωρών τη στιγμή που τα iPhone Xs και Xs Max έχουν 24.5 και 26 ώρες αντίστοιχα. Αντιθέτως, τα νέα iPhone χρειάζονται αρκετές ώρες για να φτάσουν από το 0% στο 100% με το φορτιστή που δίνει η Apple στη συσκευασία τους. Πιο συγκεκριμένα, το iPhone Xs χρειάζεται 3 ώρες και 15 λεπτά, το iPhone Xs Max 3 ώρες και 30 λεπτά, τη στιγμή που το Note 9 φορτίζει μέσα σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Οι κάμερες των νέων iPhone, σύμφωνα με το Consumer Reports, πραγματοποιούν λήψεις με βελτιωμένη ποιότητα σε σύγκριση με αυτές του iPhone X, ενώ οι δοκιμές έδειξαν πως οι λήψεις είναι πολύ καθαρές και ποιοτικές, με αυτές του Note 9 να υπολείπονται των iPhone αλλά σε τέτοιο βαθμό που οι διαφορές δε γίνονται εύκολα αντιληπτές και φυσικά χωρίς να σημαίναι πως η ποιότητα των φωτογραφιών του Note 9 δεν παραμένει εξαιρετική.

Τέλος, οι επιδόσεις των νέων iPhone, μέσα απο benchmarks που έγιναν, έδειξαν πως πετυχαίνουν καλύτερα σκορ από το Note 9, με τη διαφορά στις επιδόσεις να μη γίνεται αντιληπτή στην καθημερινή χρήση ανάμεσα τους. Οι διαφορές εντοπίζονται στο ότι ο A12 Bionic θα μπορεί να ανοίγει τις εφαρμογές πιο άμεσα και να διαχειρίζεται κάθε είδους γραφικά που εμφανίζονται σε video games και augmented reality εφαρμογές πιο ομαλά από το Note 9, αλλά σε σημείο που να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα