Κωνσταντινίδου: «Είναι υπόθεση όλων το Ευρωμπάσκετ Γυναικών»
Για το επικείμενο Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025 (`18-29/6), μίλησε η υπεύθυνη του Σχολικού και Πανεπιστημιακού αθλητισμού στο ΔΣ της ΕΟΚ Άννυ Κωνσταντινίδου στο EOK WebRadio, ενώ αναφέρθηκε στο τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» και συνολικά στην προσπάθεια διάκρισης της Εθνικής Γυναικών.
Οι δηλώσεις της Άννυ Κωνσταντινίδου:
Για την διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ
Για την ίδια, την παλιά και την τωρινή εποχή: «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Τότε δεν υπήρχαν συμμετοχές σε Ευρωμπάσκετ, παρά μόνο σε Βαλκανικούς και Μεσογειακούς. Δεν έζησα αυτό που ζει η νέα γενιά. Η προβολή ήταν μηδαμινή. Τώρα υπάρχει δυνατή προβολή, είναι η δυναμική των social media. Μακάρι να μπορούσα να ζήσω από μέσα αυτό που βιώνουν τώρα τα κορίτσια της Εθνικής. Δουλεύοντας όμως πίσω, ας πούμε στο παρασκήνιο, μου δίνει χαρά η όλη διαδικασία για να βγει κάτι θετικό. Τώρα υπάρχει αμεσότητα στο οτιδήποτε. Κάποιος μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει όλα τα νέα. Είναι όλα διαφορετικά με το τότε. Άλλες εποχές. Πρέπει κανείς να εκμεταλλευτεί ό,τι εργαλείο τού παρέχει η κάθε εποχή αλλά με σωστό τρόπο».
Για τα παιδιά και την υπερέκθεση στο διαδίκτυο: «Σίγουρα υπάρχουν κίνδυνοι. Πρέπει να θυμίζουμε στη νεολαία τι συμβαίνει. Είναι καλό και χρήσιμο εργαλείο το ίντερνετ αλλά η λάθος χρήση εγκυμονεί κινδύνους. Στην τεχνολογία υπάρχει λιγότερη επίβλεψη στο τι γίνεται και αυτό δεν είναι καλό πολλές φορές. Σε ό,τι αφορά και την δουλειά μου στην εκπαίδευση, το λέω και στα παιδιά στο σχολείο, να προσέχουν πολύ και ειδικά όταν δεν έχεις την άμεση επαφή με κάποιον που δεν γνωρίζεις».
Για τις νεαρές αθλήτριες που είχε στο σχολείο και την σύνδεση με την Εθνική: «Στη Γυναικών είναι λιγότερες αλλά στη Νέων είναι αρκετές που είχα στο σχολείο. Εκπαίδευση και αθλητισμός. Αυτό είναι το μότο, ο διπλός στόχος. Πιστεύουμε όποιος θέλει μπορεί και τα δύο να τα συνδυάσει και να τα κάνει σε υψηλό επίπεδο. Τα κορίτσια το έχουν αποδείξει. Παράδειγμα η Μποσγανά ή η Χατήρα που συνδυάζουν, που παντρεύουν σπουδές και μπάσκετ στο εξωτερικό. Με χαροποιεί. Εχουν πάρει τα κορίτσια σωστά εφόδια. Είτε ακολουθήσουν στην πορεία πιο πιστά το ακαδημαϊκό κομμάτι είτε το αθλητικό, έχουν τις βάσεις. Πολλά κορίτσια θα έχουν λαμπρό μέλλον αν όχι όλα στο κομμάτι του Μπάσκετ».
Για το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» και την ημέρα μνήμης: «Την Βάσω την χάσαμε νωρίς. Την έζησα λίγο στον Σπόρτιγκ όταν εγώ τελείωνα. Προσέφερε και στην ΕΟΚ. Τιμούμε την μνήμη της, Θέλουμε το τουρνουά να καθιερωθεί. Προσκαλούμε εθνικές ομάδες και είναι ένα τουρνουά προετοιμασίας, άσχετα με αυτό που έτυχε με την αποστολή της Βρετανίας και αναγκαστικά πήγε πίσω το πρόγραμμα. Είναι σαν θεσμός για το Μπάσκετ Γυναικών. Πιστεύω το τουρνουά να μείνει, να συνεχιστεί για χρόνια και οι παλιοί να θυμούνται την Βάσω αλλά και οι νέοι να μαθαίνουν για την Βάσω και ποια ήταν για το ελληνικό Μπάσκετ».
Για την Εθνική Γυναικών και το Ευρωμπάσκετ: «Συγκίνηση. Ευχαρίστηση. Το ότι μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση γίνεται εδώ μετά από 20-22 χρόνια που έγινε ένα αντίστοιχο τουρνουά. Σε ένα γήπεδο μάλιστα όπως το ΣΕΦ που έχει μεγάλη ιστορία. Και τα κορίτσια θα αισθανθούν αυτή την μεγάλη στιγμή. Ένα κομμάτι μου λέει να ήμουν κι εγώ εκεί να παίξω, αλλά φυσικά δεν γίνεται. Θα είμαι εκεί βέβαια κοντά στην ομάδα. Είναι μία συνολική προσπάθεια. Έζησα τα πέτρινα χρόνια του Μπάσκετ Γυναικών. Υπάρχει πια το έναυσμα να έρθουν περισσότερα κορίτσια στο Μπάσκετ. Αξίζει το γυναικείο Μπάσκετ να ανέβει πιο ψηλά. Υπάρχουν πολλά κορίτσια με ταλέντο. Πολλά πλαισιώνουν τις εθνικές, άλλα έρχονται σιγά σιγά. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την διοργάνωση. Τα κορίτσια περιμένουν τον κόσμο. Το δικαιούνται. Δεν είναι υπόθεση Γυναικών, είναι υπόθεση όλων το Ευρωμπάσκετ. Θέλουμε παιδιά, άνδρες, γυναίκες, οικογένειες να γεμίσουν το στάδιο».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- «Ο Κωστούλας υπέγραψε στην Μπράιτον»
- Νίκολα Μιλουτίνοβ: Αυτά είναι τα δεδομένα για τον Σέρβο σέντερ
- Σφήνα της ΑΕΚ για παίκτη του ΠΑΟΚ
- Σπάει το συμβόλαιό του για Ολυμπιακό, του δίνει 4 εκατ. - Αποφάσισε ο Έσε!
- Ολυμπιακός, μεταγραφές: Οικογενειακώς στο Μπράιτον την Τετάρτη ο Κωστούλας
- Δεν είναι μόνο ο Μιλουτίνοφ - "Σκάει" νέα πρόταση Παναθηναϊκού σε Αμερικανό
- Ο Αταμάν στο Εφές - Μπεσίκτας, αποθεώθηκε από τους φιλάθλους (vid)
- Μιλουτίνοφ στον Παναθηναϊκό με 9 εκατ.; Το ξέρει ο Σέρβος ότι ο Αταμάν τον βλέπει… βασικό στο hedge out;
- LIVE: Φινλανδία – Πολωνία
- O Παναθηναϊκός «γκαζώνει» για την δεύτερη μεταγραφή του
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- Παναθηναϊκός: Ετοιμάζει νέα πρόταση ανανέωσης στον Γκράντ
- Κωνσταντινίδου: «Είναι υπόθεση όλων το Ευρωμπάσκετ Γυναικών»
- Όλα όσα αλλάζουν τον νέο ΚΟΚ – Τι πρέπει να ξέρετε για πρόστιμα, υποτροπή και πότε οι ποινές φτάνουν ακόμη και τα ισόβια – Αναλυτικοί πίνακες
- Παναθηναϊκός: Φανέλα βασικού σε Σφιντέρσκι στο Φινλανδία – Πολωνία
- Άταμαν: Χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της Εφές Αναντολού
- Ο Giannis «πάτησε φρένο» στα σενάρια ανταλλαγής του από τους Μπακς
- Μένει Παρκ Ντε Πρενς ο Ντοναρούμα: Προτεραιότητά του η Παρί
- Κωστούλας: Τα τυπικά για να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό!
- LaLiga: Μεγάλη απάτη ποδοσφαιριστών με κρυπτονομίσματα!
- Γκράντ: «Βλέπω περισσότερα αστέρια…»

- Τελευταία Νέα Novasports
- Κωνσταντινίδου: «Είναι υπόθεση όλων το Ευρωμπάσκετ Γυναικών»
- Μένει Παρκ Ντε Πρενς ο Ντοναρούμα: Προτεραιότητά του η Παρί
- Άταμαν: Χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της Εφές Αναντολού
- Παναθηναϊκός: Ετοιμάζει νέα πρόταση ανανέωσης στον Γκράντ
- Όλα όσα αλλάζουν τον νέο ΚΟΚ – Τι πρέπει να ξέρετε για πρόστιμα, υποτροπή και πότε οι ποινές φτάνουν ακόμη και τα ισόβια – Αναλυτικοί πίνακες
- Ο Giannis «πάτησε φρένο» στα σενάρια ανταλλαγής του από τους Μπακς
- Παναθηναϊκός: Φανέλα βασικού σε Σφιντέρσκι στο Φινλανδία – Πολωνία
- ΑΕΚ: Βασικός με Αλβανία ο Στρακόσα κόντρα στη Λετονία
- Άρσεναλ: Χάνει επιθετικό… μέσα από τα χέρια της
- Γκράντ: «Βλέπω περισσότερα αστέρια…»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Τι ζήτησε η Εφές από τον Μίσιτς πριν ο Σέρβος αποφασίσει την επόμενη ομάδα του
- Εθνική Νεανίδων: Φιλικά στην Γαλλία
- Η απόφαση του Τσίπρα για την επόμενη μέρα και τα βαρίδια που θα αφήσει πίσω
- ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Η ημέρα και η ώρα του πέμπτου τελικού, που θα κρίνει τον πρωταθλητή της Handball Premier
- Επίθεση αρκούδας στη Δράμα: Το θολό σημείο με το σκύλο που προβληματίζει τις αρχές
- Ο Τσερκί υπέγραψε στη Σίτι και πάει... Αμερική
- Επικό break της ΑΕΚ με Ολυμπιακό - Πάει για μεγάλη ανατροπή τίτλου! (Vid)
- Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε παίκτη από την Τσέλσι
- O Παναθηναϊκός «γκαζώνει» για την δεύτερη μεταγραφή του
- Αχαρνών: Αυτός είναι ο 34χρονος που ξυλοκόπησε υπάλληλο καθαριότητας