iOS 12: ‘Εχει τον χαμηλότερο ρυθμό αναβάθμισης των τελευταίων ετών

Techblog.gr

Η Apple έχει διαθέσει το iOS 12 στους πελάτες της εδώ και μερικές ημέρες. Συνήθως, οι νέες κύριες εκδόσεις του λογισμικού υιοθετούνταν γρήγορα από τους χρήστες iPhones / iPads, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει φέτος. Το iOS έθεσε παραδόξως ένα νέο χαμηλό στους ρυθμούς αναβάθμισης των τελευταίων ετών

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε η εταιρεία

Statista, ο ρυθμός αναβάθμισης του iOS 12 τις πρώτες 10 ημέρες κυκλοφορίας είναι ο μικρότερος των τελευταίων ετών, με μόλις το 20.7% των συσκευών να έχουν εγκατεστημένη την αναβάθμιση. Πρώτο στην σχετική λίστα είναι (με διαφορά) το iOS 7, που τα πρώτα 10 εικοσιτετράωρα κυκλοφορίας του είχε πείσει το 63.4% των κατόχων i-συσκευών. Ακολουθούν τα iOS 9 με 48.1%, iOS 8 με 37.5%, iOS 10 με 36.1% και iOS 11 με 28.6%. Στην πραγματικότητα, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple φαίνεται πως έχει αρκετά χαμηλές επιδόσεις.

Οι λόγοι πίσω από τις… χαμηλές πτήσεις του iOS 12 μπορεί να ποικίλουν. Για παράδειγμα, ενδεχομένως πολλοί χρήστες να περιμένουν την διάθεση του 12.1 που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα, θα διορθώσει τις όποιες δυσλειτουργίες έχει η παρούσα έκδοση και θα εγκαταστήσει μια σειρά νέων δυνατοτήτων στις συσκευές. Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των iPhone Xs/Xs Max/XR η Apple τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί σχεδόν 2 δισεκατομμύρια συσκευές που λειτουργούν με το iOS. Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των ενεργών iPhones, iPads και iPod Touches εκεί έξω είναι αστρονομικός, οπότε είναι λογικό ο ρυθμός αναβάθμισης της κάθε νέας iOS έκδοσης να είναι μικρότερος.

Όπως και να έχει, το iOS της Apple εξακολουθεί να υιοθετείται κατά πολύ πιο ταχείς ρυθμούς, συγκριτικά με την αντίστοιχη έκδοση του Android. Το μέλλον θα δείξει αν αυτό διαφοροποιηθεί ή αν η Apple θα εξακολουθήσει να είναι πρώτη στον ρυθμό διάδοσης του λειτουργικού της. Προς το παρόν, στρέφουμε την προσοχή μας στο iOS 12.1 και την κυκλοφορία του που θα λάβει χώρα σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα