Συμφιλίωση για το «χέρι του Θεού» (VIDEO)

00:01 16/12/2011 - Πηγή: AEK365

Έπρεπε να περάσουν 25 χρόνια και κάτι μέχρι να συγχωρεθεί ο Ντιέγκο Μαραντόνα για το «χέρι του Θεού». Ο «Πίμπε ντ' Όρο» συναντήθηκε με τον Πίτερ Ριντ (ένας από τους πολλούς παίκτες που «ζάλισε» ο Αργεντινός στο γκολ του αιώνα του ίδιου αγώνα) και υπήρξε η συμφιλίωση για την «κλεψιά» του.

Τον Ιούνιο ο Ριντ ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον Μαραντόνα μέσω της στήλης του, για το γκολ που είχε πετύχει με το χέρι.

«Έχουν περάσει 25 χρόνια

όμως για μένα ο Μαραντόνα παραμένει κλέφτης. Κατά τη γνώμη μου ο Πίτερ Σίλτον θα έπρεπε να έκανε καλύτερη έξοδο και να του έπαιρνε το κεφάλι σε εκείνη τη φάση για να μη σκοράρει» είχε γράψει τότε ο Άγγλος.

Στην συνάντηση που είχαν οι δύο τους στο Αμπού Ντάμπι για λογαριασμό τηλεοπτικής εκπομπής, και έκανε κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους συμπατριώτες του. Φίλησε το «χέρι του Θεού».

Ο Ριντ είπε με χιούμορ στον «Ντιεγκίτο» πως: «Μου αρέσει που βλέπω το πρόσωπό σου επειδή στο Μεξικό είδα μόνο την πλάτη σου (σ.σ ο λόγος για το δεύτερο γκολ του Μαραντόνα στο ματς). Το μόναδικό λάθος που έχω κάνει είναι πως δεν σε σταμάτησα».

Δεν έμεινε όμως εκεί. Άρπαξε το «χέρι του Θεού» (όπως το είχε «βαφτίσει» ο ίδιος) και το φίλησε. Από την μεριά του ο Μαραντόνα ζήτησε συγγνώμη για το γκολ εκείνο, με τον Άγγλο να του απαντά πως είναι τζέντλεμαν και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής.

Όπως ήταν αναμενόμενο η κίνηση αυτή, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αγγλία, και πολλοί οπαδοί καταφέρθηκαν εναντίον του Ριντ μέσω σχόλιων στο ίντερνετ.

Χαρακτηριστικά είναι μερικά από αυτά.

«Αυτό το χέρι μας έβγαλε έξω από το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Ριντ το φιλάει λες και είναι χέρι βασιλιά. Η απόλυτη αηδία» ανέφερε ένας Άγγλος οπαδός, ενώ το σχόλιο ενός άλλου ήταν ακόμα πιο σκληρό:

«Δεν ξέρω τι σκέφτεται. Θα προτιμούσα να φιλήσω τη μπότα ενός Γερμανού που εκτελεί πέναλτι από το χέρι του Θεού. Τουλάχιστον οι Γερμανοί είναι τίμιοι, εργατικοί και ταλαντούχοι αντίπαλοι όλα αυτά τα χρόνια.

Παρά το ταλέντο του, ο Μαραντόνα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας κλέφτης που δεν έχει ντραπεί ποτέ για τις πράξεις του»

Keywords
Τυχαία Θέματα