«Βολεύτηκε» η Αλκμάαρ

00:01 16/12/2011 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-7ος ΟΜΙΛΟΣ-6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΛΚΜΑΑΡ-ΜΕΤΑΛΙΣΤ: 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: «AZ Στάντιον»

Την πρόκριση της στους «32» του Europa League πανηγύρισε η Αλκμάαρ, αφού έμεινε στο 1-1 με την Μέταλιστ στο «AZ Στάντιον» τερματίζοντας στην 2η θέση του 7ου ομίλου με οκτώ βαθμούς, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Αούστρια. Η Αλκμάαρ έχασε

καλή διπλή ευκαιρία στο 6' όταν ο Ελμ σούταρε από την μικρή περιοχή με τον Γκοριαϊνοφ να αποκρούει ασταθώς, ενώ στην επαναφορά ο Βιρεργκέρ πλάσαρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι. Η Μέταλιστ απάντησε στο 15' με τον Βαλίγιεφ να σουτάρει άουτ από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 19' οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όταν ο Ελμ τροφοδότησε τον Άλτιντορ που σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Η Αλκμάαρ στο 28' άγγιξε το 1-0 όταν ο Γκούντμουνσιον με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Άλντιντορ που πλάσαρε, αλλά ο Γκοριαϊνοφ έδιωξε σε κόρνερ. Η Μέταλιστ πήρε προβάδισμα στο 36' όταν ο Σελάγιεφ πάσαρε στον Ντέβιτς, που με δεξί πλασέ νίκησε τον Εστεμπάν. Οι Ολλανδοί ισοφάρισαν με την σέντρα όταν Ρενζιέν και Ελμ συνδυάστηκαν και ο πρώτος πάσαρε στον Μάχερ, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Αλκμάαρ «φλέρταρε» με το δεύτερο γκολ στο 44' όταν ο Ελμ με φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γκοριαϊνοφ, ενώ στην επαναφορά ο Άλτιντορ σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι. Η Μέταλιστ απείλησε στο 53'με τον Ντέβιτς να σουτάρει από την μικρή περιοχή και τον Εστεμπάν να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 58' η Αλκμάαρ απάντησε με τον Άλτιντορ να σουτάρει άουτ από την μεγάλη περιοχή. Οι Ολλανδοί άγγιξαν το γκολ στο 62' όταν ο Μάχερ τροφοδότησε τον Μπίρενς, ο οποίος πλάσαρε τον Γκοριαϊνοφ αλλά ο γκολκίπερ των Ουκρανών έδιωξε σε κόρνερ. Η Αλκμάαρ συνέχιζε να πιέζει και στο 75' απείλησε ξανά όταν ο Μάχερ πάσαρε στον Πόουλσεν, ο οποίος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι όμως το 1-1 παρέμεινε.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστεμπάν, Ρενζιέν, Μοισάντερ, Βιρεργκέρ, Πόουλσεν, Βέρμπλουμ, Ελμ, Μάχερ, Μπίρενς, Γκούντμουνσον (59' Χόλμαν), Άλτιντορ.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Γκοριαϊνοφ, Βιγιάγκρα, Τορτσιλιέρι, Γκεγιέ, Φένιτσουκ, Σελάγιεφ (61' Ομπράντοβιτς), Βαλίγιεφ, Μπλάνκο (89' Μπερέζοφτσουκ), Έντμαρ, Ρόμαντσουκ (71' Μπούτνικ), Ντέβιτς.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΜΑΛΜΕ: 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: «Τζελεραλί Αρίνα»

Νίκη χωρίς αντίκρισμα σημείωσε η Αούστρια Βιέννης, αφού επικράτησε με 2-0 της Μάλμε στην «Τζενεραλί Αρίνα» μένοντας 3η με οκτώ βαθμούς, ενώ οι Σουηδοί έμειναν 4οι με ένα βαθμό. Η Μάλμε απείλησε στο 6' με τον Λάρσον να σουτάρει άουτ από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 13' η Αούστρια Βιέννης απάντησε με τον Ζουζούνοβιτς να σουτάρει άουτ από την μικρή περιοχή μετά από πάσα του Λινζ. Οι Αυστριακοί άγγιξαν το γκολ στο 18' όταν ο Γκόρντον τροφοδότησε τον Λιέντλ, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντάνχιν αλλά ο γκολκίπερ της Μάλμε έδιωξε σε κόρνερ. Η Αούστρια απείλησε ξανά στο 25' όταν Γκόρντον και Ζουζούνοβιτς συνδυάστηκαν και ο πρώτο τροφοδότησε τον Μαντέρ, ο οποίος σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι. Οι Σουηδοί απάντησαν στο

Keywords
Τυχαία Θέματα