«Στόχος των Αρχών τα παιδιά στην Συρία»

11:22 28/3/2012 - Πηγή: AEK365

Η υπεύθυνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Navi Pillay, σε συνέντευξη της στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τα παιδιά της Συρίας, τα οποία, όπως επεσήμανε, γίνονται καθημερινά και συστηματικά στόχος των κυβερνητικών αρχών. Πολλά από αυτά, είπε η Pillay, βρίσκονται υπό καθεστώς κράτησης, χωρίς ο ΟΗΕ να είναι σε θέση να τα εντοπίσει και να φτάσει κοντά τους.

Όπως

υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ αν και, μόλις την περασμένη Τρίτη, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δέχθηκε το ειρηνευτικό σχέδιο Ανάν και θα μπορούσε με μια του εντολή να σταματήσει τη βάναυση μεταχείριση των παιδιών και τις δολοφονίες αμάχων, δεν αποφασίζει να το κάνει.

Την ίδια στιγμή με σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΗΕ έκανε γνωστό πως η βίαιη καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του αλ Άσαντ έχει προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 9000 ανθρώπους στην Συρία.
Ο Ρόμπερτ Σέρι, ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν, σύμφωνα με την οποία η συριακή κυβέρνηση δέχθηκε το σχέδιο έξι σημείων για την επίλυση της κρίσης. "Τώρα η συριακή κυβέρνηση πρέπει να κάνει άμεσα βήματα για να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και να αποδείξει στον συριακό λαό ότι είναι έτοιμη για τερματισμό της βίας και για μια πολιτική διαδικασία, ζητήματα για τα οποία (ο Άναν) θα ζητήσει τη δέσμευση και της αντιπολίτευσης", πρόσθεσε ο Σέρι.
Στο μεταξύ ο αμερικανός πρεσβευτής στη Δαμασκό Ρόμπερτ Φορντ δήλωσε ότι το καθεστώς του Άσαντ παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρησιμοποιώντας βασανιστήρια, και ότι αυτές οι πρακτικές ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όσον αφορά την αποδοχή του σχεδίου του Άναν από τη συριακή κυβέρνηση ο Φορντ σχολίασε: "Θα δούμε τώρα τις επόμενες ημέρες τι ακριβώς είπε ο Άσαντ".

Keywords
Τυχαία Θέματα