Σπουδαία πρόκριση για Αλκμάαρ

22:07 15/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ- ΑΛΚΜΑΑΡ 2-1 (0-2 πρώτο παιχνίδι)

ΓΗΠΕΔΟ: Φρίουλι

Μεγάλη πρόκριση πήρε η Αλκμάαρ που βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες του Europa League! Η ολλανδική ομάδα αν και έχασε με 2-1 στην Ιταλία απο την Ουντινέζε, τελικά πέρασε στην επόμενη φάση αφού στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 2-0.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τους Ιταλούς.

Μόλις στο 3' ο αμυντικός της Αλκμάαρ, Βιεργκέβερ, έκανε πέναλτι στον Φλόρο Φλόρες και μάλιστα είδε την κόκκινη κάρτα απο τον διαιτητή της αναμέτρησης, Μίλοραντ Μάζιτς, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με δέκα παίκτες απο τα ...αποδυτήρια. Ο Ντι Νατάλε για την «Ούντινε» δεν αστόχησε απο τα «11» βήματα και έκανε απο νωρίς το 1-0. Οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 15' πέτυχαν και δεύτερο γκολ με κοντινό πλασέ του Ντι Νατάλε. Μετά το 20λεπτο η Αλκμάαρ ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να μειώσει στο 31'. Ο Πόουλσεν έσπασε την μπάλα στο πέναλτι και ο Φάλκενμπουργκ με όμορφο πλασέ έκανε νίκησε τον Χαντάνοβιτς.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι Ολλανδοί αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο ήταν αρκετά μαχητικοί και έβαλαν πολλά προβλήματα στην Ουντινέζε που δεν απειλούσε. Μάλιστα η Αλκμάαρ στο 62' κέρδισε πέναλτι όταν ο Ντομίτσι ανέτρεψε τον Χόλμαν. Ο Ελμ ωστόσο δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ. Απο εκεί και πέρα η Ουντινέζε δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει σοβαρά τους Ολλανδούς και έτσι έμεινε αυτό το 2-1 μέχρι τέλους, που έδωσε στην Αλκμάαρ την πρόκριση στους «8» του Europa League.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Μπενατιά (11' Μπενάτια), Ντομίτσι, Έκστραντ, Ασαμόα, Πατζιέντζα (78' Αμπντί), Αρμέρο, Πίντζι, Φερονέτι, Φλόρες, Ντι Νατάλε.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστεμπάν, Μαρσέλις, Βιεργκέβερ, Μάχερ, Φάλκενμπουργκ (83' Ορτίθ), Πόουλσεν, Άλτιντορ, Ελμ, Μπέερενς (11' Κλαβάν), Μοϊσάντερ, Χόλμαν (77' Γκούντμουντσον).

Keywords
Τυχαία Θέματα