Πέταξε στα προημιτελικά με Άλβες

21:57 15/3/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ
ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 1-1 (A' ΑΓΩΝΑΣ 2-4)
ΓΗΠΕΔΟ: «Φίλιπς Στάντιον»

Το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa League πήρε η Βαλένθια, αφού έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Αϊντχόφεν στην ρεβάνς του «Φίλιπς Στάντιον» με τον τερματοφύλακα της Ντιέγκο Άλβες σε μεγάλη ημέρα,

περνώντας με συνολικό σκορ 5-3. Η Αϊντχόφεν απείλησε στο 8' όταν ο Μέρτενς τροφοδότησε τον Μάταβζ που σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά ο Άλβες έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 15' οι Ολλανδοί άγγιξαν το γκολ όταν ο Τοιβόνεν πάσαρε στον Λάμπιαντ που βρέθηκε τετ α τετ με τον Άλβες αλλά πλάσαρε άστοχα. Η Βαλένθια απάντησε στο 18' με τον Ζόνας να σουτάρει από την μικρή περιοχή και τον Τάιτον να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 24' η Αϊντχόφεν άγγιξε το 1-0 όταν ο Στρόοτμαν σέντραρε από τα δεξιά για τον Μανόλιεφ που έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Άλβες μπλόκαρε. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 31' όταν ο Πίτερς τροφοδότησε τον Τοιβόνεν που βρέθηκε τετ α τετ με τον Άλβες, αλλά ο γκολκίπερ των Ισπανών έδιωξε σε κόρνερ. Η Βαλένθια «φλέρταρε» με το γκολ στο 43' όταν ο Κόστα τροφοδότησε τον Άλμπα που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τάιτον έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Οι φιλοξενούμενοι «σφράγισαν» την πρόκριση τους στο 47' όταν ο Φεργκουλί σέντραρε από τα δεξιά για τον Ραμί, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Τάιτον. Η P.S.V. ισοφάρισε στο 64' όταν Μάταβζ και Λάμπιαντ έπαιξαν το ένα-δύο και ο δεύτερος τροφοδότησε τον Τοιβόνεν, ο οποίος με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Αϊντχόφεν άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 72' όταν ο Στρόοτμαν πάσαρε στον Μάταβζ που σούταρε από την μικρή περιοχή όμως ο Άλβες έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 85' ο γκολκίπερ των Ισπανών σταμάτησε τον Στρόοτμαν σε τετ α τετ. Η Βαλένθια τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες στο 87' λόγω αποβολής του Ραμί για μαρκάρισμα στον Τοιβόνεν.
ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ: Τάιτον, Μανόλεφ, Μπουμά (76' Ντέρικ), Μαρσέλο, Πίτερς, Στρόοτμαν, Τοιβόνεν, Μάταβζ, Γουαϊνάλντουμ, Μέρτενς (80' Λενς), Λάμπιαντ.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Σαλτόρ, Ραμί, Ντελμπέρ, Ματιέ, Άλμπα, Αλμπέλδα (76' Τοπάλ), Φεγκουλί, Κόστα, Ζόνας (85' Παρέχο), Αντουρίθ (80' Πιάτι).

Keywords
Τυχαία Θέματα