Δύο και λίγα ήταν…

21:57 15/3/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 2-1 (3-2)

Γήπεδο: Σαν Μαμές

Παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο η Μπιλμπάο καθάρισε με 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την πέταξε εκτός Europa League, παίρνοντας το εισιτήριο για τους 8 του θεσμού.

Το ματς είχε πάρα πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και η Μπιλμπάο απείλησε με το σουτ του Σουσαέτα στο 4ο λεπτό.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να ανοιχτεί

από την αρχή με την Μπιλμπαο να το εκμεταλλεύεται και να γίνεται πολύ επικίνδυνη στην κόντρα.

Σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις στο 14ο λεπτό η Μπιλμπάο έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία. Ο Μουνιαΐν αρχικά έστειλε από κοντά την μπάλα στο δοκάρι του Ντε Χέα και στη συνέχεια ο Ντε Μάρκος προ κενής εστίας αστόχησε απελπιστικά.

Η Μπιλμπάο συνέχισε να πιέζει και στο 23ο λεπτό ο Γιορέντε με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Αμορεμπιέτα, έκανε το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να βγει μπροστά και είχε μια καλή κεφαλιά με τον Γκιγκς, αλλά γενικότερα δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Η Μπιλμπάο ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στο δεύτερο μέρος και έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 54ο λεπτό. ο Ιραόλα πέρασε τους; Πάντες, αλλά από κοντά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Τρία λεπτα αργότερα ο Τοκέρο κατάφερε να αστόχησε από το ύψος του πέναλτι όχι όμως και ο Ντε Μάρκος που με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0 στο 65ο λεπτό.

Οι Βάσκοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και έχασαν ακόμη μια μεγάλη φάση στο 73' με τον Αουρτενέτσε να πλασάρει άστοχα μέσα από την περιοχή, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Τοκέρο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 79' οι Ντε Χέα είπε όχι με τα πόδια στο πλασέ του Σουσαέτα και η Γιουνάιτεντ στη μοναδική της ευκαιρία κατάφερε να κάνει το 2-1 με φοβερό σουτ του Ρούνεϊ στο 80ο λεπτό.

Στο 83ο λεπτό ο Σουσαέτα πλάσαρε άστοχα μέσα από την περιοχή, ενώ στο 89ο λεπτό το σουτ του Γουέλμπεκ απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Ιραΐθόθ.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Αμορεμπιέτα, Ιτουράσπε, Ιραόλα, Μαρτίνεθ, Αντέρ (82' Πέρες), Σουσαέτα, Ντε Μάρκος, Μουναΐν (87' Σαν Χοσέ), Γιορέντε (29' Τοκέρο).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ (63' Σμόλινγκ), Έβανς, Ράφαελ, Κλέβερλι, Κάρικ (63' Πογκμπά), Παρκ, Γκιγκς (68' Γουέλμπεκ), Γιανγκ, Ρούνεϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα