Σε ψυγείο κρεάτων η σορός του Καντάφι

16:36 23/10/2011 - Πηγή: AEK365

Σε ένα ψυγείο κρεάτων έχουν τοποθετεί οι σοροί του Μουαμάρ Καντάφι και του γιού του Μοτασίμ , όπου συρρέουν οι Λίβυοι για να δουν ότι πραγματικά ο πρώην Λίβυος ηγέτης είναι νεκρός.

Ωστόσο, τη νύχτα η σορός του Καντάφι μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο της Μιζουράτα για να κάνουν νεκροψία. Στη νεκροψία φέρεται να βρέθηκαν βλήματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και την κοιλιά του συνταγματάρχη.

«Υπάρχουν πολλαπλά τραύματα. Υπάρχουν βλήματα

στον εγκέφαλο και την κοιλιακή χώρα» δήλωσε στο Reuters ιατρική πηγή που δεν κατονομάζεται.

Νωρίτερα, Λίβυος γιατρός που συμμετείχε στη νεκροψία είχε δηλώσει στο πρακτορείο ότι ο Καντάφι πέθανε από πυροβολισμό στο κεφάλι.

Μετά τη νεκροψία, η σορός θα μεταφερθεί και πάλι στο ψυγείο κρεάτων, μέχρι να γίνει η κηδεία του.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει ανακοινώσει ότι η κηδεία του Μουαμάρ Καντάφι θα είναι μυστική και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως θα επιχειρήσει πόντιση της σορού στη θάλασσα -όπως είχε γίνει με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν-, προκειμένου να μην μετατραπεί ο τάφος του σε «τόπο προσκυνήματος».

Την ίδια στιγμή, η Λιβύη δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να πραγματοποιήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι. Επίσης, η χήρα του Μουαμάρ Καντάφι, Σάφια, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από τον ΟΗΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο πρώην ηγέτης της Λιβύης. Η οικογένεια του Καντάφι ζήτησε επίσης τις σορούς του Μουαμάρ και του Μοτασίμ Καντάφι, καθώς και άλλων μαχητών-υποστηρικτών του Λίβυου συνταγματάρχη.

«Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν τις συνθήκες του θανάτου του μουτζαχίντ (ιερού πολεμιστή) Μουαμάρ Καντάφι» δήλωσε η Σάφια Καντάφι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al Rai που εδρεύει στη Συρία.

«Είμαι υπερήφανη για το θάρρος που επέδειξε ο σύζυγός μου και οι γιοι μου που αντιμετώπισαν την επιθετικότητα 40 χωρών και των αντιπροσώπων τους επί έξι μήνες και πέθαναν ως μάρτυρες» είπε η Σάφια.

Η Σάφια Καντάφι διέφυγε στην Αλγερία μαζί με την κόρη της Αϊσα και δύο από τους γιους του Καντάφι -τον Χάνιμπαλ και τον Μοχάμεντ- τον Αύγουστο, όταν οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα