MotoGP: Ο γιατρός του GP Μαλαισίας για το δυστύχημα του Σιμοντσέλι

Λίγες ώρες μετά την είδηση της απώλειας του Μάρκο Σιμοντσέλι, ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του αγώνα της Μαλαισίας, Μικέλε Μακιαγκοντένα, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου για τις συνθήκες γύρω από το δυστύχημα του ιταλού αναβάτη στην πίστα της Σεπάνγκ.

"Είμαι βαθιά λυπημένος που είμαι εδώ για σας ενημερώσω για το θάνατο του Μάρκο Σιμοντσέλι, ενός φίλου", ανέφερε

ο Μακιαγκοντένα.

"Εξαιτίας του ατυχήματος που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο οποίο χτυπήθηκε από άλλους αναβάτες, υπέστη ένα πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, τον λαιμό και το στήθος.

"Οταν η ιατρική ομάδα έφτασε σε αυτόν, ήταν αναίσθητος. Στο ασθενοφόρο, επειδή είχε καρδιακή ανακοπή, του έκαναν CPR. Αμέσως στο ιατρικό κέντρο διασωληνώθηκε και καταφέραμε να βγάλουμε ορισμένη ποσότητα αίματος από τον οισοφάγο.

"Το CPR συνεχίστηκε για 45 λετά, επειδή προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε για όσο περισσότερο νομίζαμε ότι ήταν δυνατό. Δυστυχώς δεν ήμασταν σε θέση να τον βοηθήσουμε και στις 16:56 αναγκαστήκαμε να ανακοινώσουμε ότι ήταν νεκρός".

Εκ μέρους των αγωνοδικών, ο Πολ Μπάτλερ ρωτήθηκε για τους λόγους που το κράνος του Σιμοντσέλι βγήκε από τη θέση του στο δυστύχημα: "Θα μου επιτρέψετε να αφήσω αυτή την απάντηση για άλλη στιγμή. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συνέπειες και οι συνθήκες γύρω από το ατύχημα θα ερευνηθούν πλήρως".

Keywords
Τυχαία Θέματα