ΟΑΕΔ μόνο για Έλληνες από Χρυσή Αυγή

12:42 29/9/2012 - Πηγή: AEK365

Η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται να ιδρύσει ΟΑΕΔ μόνο για Έλληνες. Πρόκειται για την... Ομάδα Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων (ΟΑΕΔ Ελλήνων) που, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, "με σκοπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανέργων συμπατριωτών μας".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος: "Όποιος άνεργος Έλληνας πολίτης το επιθυμεί,

μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως, όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες στις επιχειρήσεις τους, μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής".
Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δηλώνει ότι, εφόσον τα γραφεία ευρέσεως εργασίας της Χρυσής Αυγής δεν τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες, θα κλείσουν.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι, εάν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που μεσολαβούν για την εύρεση εργασίας, δεν πληρούν τις διαδικασίες που επιτάσσει ο νόμος για την ίδρυσή τους και αν δεν ολοκληρωθούν αυτές, θα ελέγχονται εκ νέου και θα κλείνουν.
Ο υφυπουργός Εργασίας αποκάλυψε παράλληλα πως επιχειρήθηκε να γίνουν έλεγχοι σε γραφεία της Χρυσής Αυγής (στη Λιβαδειά και στη Χαλκίδα), αλλά ήταν κλειστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα