Ντέισελμπλουμ: Όχι σε άλλο χαμένο χρόνο

20:21 9/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, μιλώντας μετά το τέλος της συνεδρίασης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους θεσμούς. Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμε συζητήθηκαν επίσης διαρθρωτικά μέτρα και ο τρόπος για να τονωθούν οι επενδύσεις.

Από την άλλη, ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι στο συνέδριο δεν συζήτησαν λεπτομέρειες για το θέμα της Ελλάδας.

«Αυτό που προέχει είναι να επιταχυνθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές και αυτό είναι αναγκαίο για την επέκταση του προγράμματος. Για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις απαιτείται πολλή δουλειά σε τεχνικά ζητήματα».

Επανερχόμενος ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε: «Θα πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων. Περάσαμε τις δύο τελευταίες εβδομάδες συζητώντας ποιος θα μιλήσει με ποιον και που κι αυτό είναι χάσιμο χρόνου. Οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια θα γίνουν στις Βρυξέλλες αλλά θα πρέπει εκπρόσωποι των θεσμών να μεταβούν και στην Αθήνα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο επικεφαλής του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι πρέπει να παραμείνουμε εντός τροχιάς όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για εκταμίευση χωρίς να υπάρξει εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

«Θα ήμουν ανοιχτός να δοθούν κάποιες δόσεις όσο θα προχωρά η εφαρμογή» συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Είπε, επίσης, ότι στο Eurogroup «δεν μίλησαμε για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας» συμπληρώνοντας ότι «αν υπάρξει μια πίεση τότε ίσως αυτό να βοηθήσει να προχωρήσει η διαδικασία για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στέλνοντας ξανά το μήνυμα ότι «δεν θα προχωρήσουμε τις εκταμιεύσεις χωρίς να δούμε εφαρμογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα