Να δείξει πως μπορεί και χωρίς το «βαρόμετρο»

18:53 24/3/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ρότζερ Γκερέιρο κάνει φέτος την πιο «γεμάτη» χρονιά του από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ, καθώς από έναν παίκτη που βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας τα προηγούμενα χρόνια, έχει εξελιχθεί (λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν φέτος στην ομάδα) σε ένα βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της «Ένωσης», βγάζοντας μάλιστα σε πολλά ματς και ηγετικά στοιχεία στο παιχνίδι του, με πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον αγώνα με την Βέροια. Εκεί ο Γκερέιρο

έκανε τα... πάντα και δικαίως αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος του παιχνιδιού. Παρά το γεγονός πως από την αρχή της σεζόν βρισκόταν σχεδόν μόνιμα στην βασική ενδεκάδα, η απόδοσή του δεν κυμαινόταν στα επίπεδα που βρίσκεται τελευταία. Ο Βραζιλιάνος είναι «ανεβασμένος» κατά πολύ στον δεύτερο γύρο, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην αγωνιστική ανάκαμψη της ΑΕΚ και στο να φύγει η ομάδα από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Σκόραρε τα «χρυσά» γκολ εναντίον του Πανιωνίου και της Κέρκυρας, έδωσε την ασίστ στον Φούντα απέναντι στην Βέροια την προηγούμενη αγωνιστική και η παρουσία του στην ενδεκάδα δείχνει να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για την ΑΕΚ, μιας και όταν βρίσκεται σε καλή βραδιά, η «Ένωση» παρουσιάζεται εντελώς διαφορετική. Απέναντι στον Λεβαδειακό ο Έβαλντ Λίνεν δεν θα τον έχει στη διάθεσή του και ακριβώς επειδή ο Γερμανός έχει συνειδητοποιήσει πόσο απαραίτητος του είναι, έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες τα... φροντιστήρια στον Δημήτρη Ανάκογλου, που φαίνεται πως θα τον αντικαταστήσει, προκειμένου να «πάρει» από αυτόν στο γήπεδο ότι και από τον Βραζιλιάνο και η απουσία του τελευταίου να μην επηρεάσει την απόδοση και την εικόνα των «κιτρινόμαυρων». Ο 22χρονος πάντως έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία στο λίγο διάστημα που τον έχουμε δει αγωνιζόμενο και απέναντι στον Λεβαδειακό θα έχει την ευκαιρία του να αποδείξει πως μπορεί να αποτελέσει άμεσα μια πρώτης τάξεως επιλογή για το αρχικό σχήμα και να... πονοκεφαλιάσει ευχάριστα τον προπονητή του, για τον πως θα τον χωρέσει στην βασική ενδεκάδα, με την επιστροφή του Γκερέιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα