Έζησαν το όνειρο οι πιτσιρικάδες του ΑΟ Γιάννινα

17:46 24/3/2013 - Πηγή: AEK365

Σήμερα στην Βαρκελώνη, οι πιτσιρικάδες του ΑΟ Γιάννινα έζησαν μια εμπειρία που θα την θυμούνται σε όλη τους την ζωή καθώς βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο "Ζοάν Γκαμπέρ" δίπλα από την φημισμένη ακαδημία της Μπαρτσελόνα "Masia" αποδεχόμενοι την πρόσκληση των Καταλανών.
Μετά την εκπληκτική απήχηση που είχε μέσω διαδικτύου το βίντεο εκείνου του περίφημου γκολ με τις 20 πάσες ανάμεσα στους 11 παίκτες σε 59 δευτερόλεπτα, οι «μπλαουγκράνα» πιτσιρικάδες προσκάλεσαν τους... ομοίους τους από την Ήπειρο

για ένα ξεχωριστό φιλικό.
Η NOVA ανέλαβε την χορηγία του ταξιδιού και έτσι ο ΑΟ Γιάννινα βρέθηκε λοιπόν σήμερα στη Βαρκελώνη και εκεί, στο γήπεδο νο. 9 του κέντρου «Ζοάν Γκαμπέρ», αντιμετώπισε το προπαιδικό τμήμα της Μπάρτσα, για παιδιά γεννημένα το 2000 και το 2001.
Μάλιστα μόλις στο πέμπτο λεπτό, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με γκολ του Γαϊτανίδη, ωστόσο στη συνέχεια οι...μίνι «μπλαουγκράνα» έδειξαν την ανωτερότητά τους, κερδίζοντας με 8-1 σε ματς διάρκειας δύο 35λεπτων ημιχρόνων.
Το προπαιδικό τμήμα της Μπαρτσελόνα δεν αποτελείται μόνο από Καταλανούς αλλά και από παίκτες από Κίνα, Κορέα και Γκάνα. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι πιτσιρικάδες εφάρμοσαν άψογα το περίφημο "τίκι τάκα"
Παρ' όλο το σκορ όμως, ο ΑΟ Γιάννινα σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα έδειξε επίσης εξαιρετικά στοιχεία και πάλεψε το παιχνίδι, κάνοντας υπερήφανους όχι μόνο τους γονείς των παιδιών που συνόδευσαν την ομάδα στην Καταλωνία, αλλά και αρκετούς Έλληνες φοιτητές που έμαθαν για τη διεξαγωγή του φιλικού και έσπευσαν να δουν τα ...πατριωτάκια τους εν δράσει.
Ειδικά στο β' μέρος ο ΑΟ Γιάννινα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, έχοντας δύο δοκάρια σε μία φάση.
Αν υπήρχε όμως ένα παιχνίδι στο οποίο το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία, ήταν το σημερινό. Η εμπειρία ήταν αυτή που μετρούσε. Για τον ΑΟ Γιάννινα, το να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που αγωνίζεται σε αυτά τα γήπεδα, ήταν σαν να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ!
Στο τέλος του αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων, σαν άψογοι μελλοντικοί επαγγελματίες αγκαλιάστηκαν, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και έγιναν ένα για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα