ΠΑΟΚ: Προσέχει για να μην έχει τραυματισμούς

18:29 24/3/2013 - Πηγή: AEK365

Την εφετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρείται από μυϊκούς τραυματισμούς και για αυτό η ΠΑΕ πήρε την απόφαση να κάνει κάτι για αυτό εφαρμόζοντας την υπηρεσία πρόληψης τραυματισμών.
Στην προπόνηση της Παρασκευής, ο ειδικός φυσικοθεραπευτής, με ειδίκευση στην πρόληψη τραυματισμών, Γιώργος Κακαβάς, έκανε έλεγχο σε όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν στην προπόνηση με τα ειδικά συστήματα μετρήσεων. Οι μετρήσεις αφορούσαν τις μυοσκελετικές

ιδιαιτερότητες κάθε αθλητή, την ένταση που κρύβεται στους μύες του και συγκεκριμένα δεδομένα.
Όπως τόνισε ο Γιώργος Κακαβάς: "Με τον τρόπο αυτό φτιάχνουμε έναν φάκελο για κάθε αθλητή, με τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού του και μπορεί αυτό να αποτελέσει ένα εργαλείο για το προπονητικό τιμ και το ιατρικό τιμ, ώστε να προσαρμοστούν οι επιβαρύνσεις της προπόνησης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και να προβλεφθούν όσο είναι δυνατόν τραυματισμοί που οφείλονται σε συγκεκριμένες μυοσκελετικές ιδιαιτερότητες".
Παρόμοια ειδικά μηχανήματα διαθέτουν τα ιατρικά εργαστήρια ομάδων όπως η Μίλαν, η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Γιώργο Κακαβά να δηλώνει: "Στην Ελλάδα φέραμε τα μηχανήματα αυτά το 2009 και έχουμε συνεργαστεί με ομάδες διάφορων αθλημάτων, όσο και μεμονωμένους αθλητές που θέλουν να "χαρτογραφήσουν" τον οργανισμό τους και να προσαρμόσουν τις προπονήσεις τους. Σίγουρα το ιδανικό θα είναι αυτοί οι έλεγχοι να είναι συχνοί, στο εξωτερικό γίνονται ανά εβδομάδα ή μήνα, ώστε να παρακολουθείται πιο στενά και λεπτομερώς η πορεία κάθε αθλητή εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Χωρίς αυτός να είναι ο μόνος λόγος, το ότι η πρωτοπόρος Μίλαν με το φημισμένο της Milan Lab προσαρμόζει το πρόγραμμά της ανάλογα τις ανάγκες κάθε αθλητή, πιθανότατα έχει βοηθήσει τον συγκεκριμένο σύλλογο να επιμηκύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την καριέρα των ποδοσφαιριστών του".

Keywords
Τυχαία Θέματα