Η εξήγηση Αντσελότι για τον χαμένο τελικό του 2005

19:21 17/11/2013 - Πηγή: AEK365

Στο βιβλίο του "Το δικό μου χριστουγεννιάτικο δέντρο" ο Κάρλο Αντσελότι εξηγεί τι έφταιξε και το 2005 εκεί που η Μίλαν κέρδιζε 3-0 στο ημίχρονο τελικά έχασε στα πέναλτι από την Λίβερπουλ στον συγκλονιστικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως γράφει ο Ιταλός τεχνικός: "Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ επέστρεψε στο γήπεδο με μια αλλαγή που εκ πρώτης όψεως δεν φάνηκε να αλλάζει πολύ την κατάσταση. Η ανάλυση βέβαια μετά έδειξε διαφορετικά πράγματα. Ο αντίπαλος άλλαξε το σύστημα του από 4-4-1-1 σε 3-5-2 και με το γρήγορο γκολ

που πέτυχε έγινε πολύ επιθετικός και συμπαγής. Τώρα μπορώ να πω με κρύο αίμα πως θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη διαχείριση στις αλλαγές του αντιπάλου. Κανείς πάντως δεν μπορούσε να φανταστεί ένα σχεδόν επιστημονικής φαντασίας επίλογο".
Για την προπονητική του θητεία στην Γιουβέντους, ο Αντσελότι αναφέρει το εξής: "Στο Τορίνο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, τον Ζινεντίν Ζιντάν. Δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με κανέναν. Όπως στην Μίλαν οι τέσσερις στην άμυνα ήταν ένα δόγμα, έτσι και στην Γιουβέντους ο Ζιζού ήταν το σημείο εκκίνησης. Αυτός ήταν το βασικό γρανάζι".
Ο Αντσελότι μιλά και για το πέρασμα του από την Παρί Σεν Ζερμέν: "Τρομερός ο αγώνας κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Κάθε μέρα πιστεύω και περισσότερο ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε από αυτό το ζευγάρι και να παίξουμε στον ημιτελικό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ειδικά στο ματς της Γαλλίας είχαμε το πλεονέκτημα και το ψυχολογικό αβαντάζ. Ίσως ήμασταν υπερβολικά φοβισμένοι κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει αποδείξει την κλάση του τα τελευταία χρόνια".

Keywords
Τυχαία Θέματα