Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

19:09 17/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ηλίας Βούρας 7

Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε μια δυο φάσεις στις οποίες θα έπρεπε να βγει πιο αποφασιστικά, ωστόσο δεν έκανε κάποιο σημαντικό λάθος, ενώ στη μια φάση που πραγματικά χρειάστηκε να επέμβει, στην κεφαλιά στο 93', αντέδρασε σωστά και κράτησε το «μηδέν».

Νίκος Αργυρίου 7

Ανασταλτικά ήταν πολύ καλός καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο επιθετικό κομμάτι έδειξε στο πρώτο μέρος να δυσκολεύεται να μπει πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις που έχει ο «ρόμβος» για τα μπακ, όμως στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετικός και έβαλε το... κερασάκι με την καταπληκτική του σέντρα στο

5-0.

Μπρούνο Τσιρίλο 8

Έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο κρίμα είναι για την ΑΕΚ (λόγω του περιορισμού των τεσσάρων ξένων) να αναγκάζεται να μένει τις περισσότερες φορές εκτός αποστολής. Ήταν εξαιρετικός αμυντικά, πέρασε κάποιες μπαλιές από πίσω (μια εξ αυτών ήταν καταπληκτική, για τον Μπρέσεβιτς στο 32') και γενικά το πάθος του... ανάβει τα αίματα και δίνει ρυθμό σε όλη την ομάδα.

Σταύρος Σταθάκης 7

Έκανε κι αυτός ένα καλό παιχνίδι. Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ανασταλτικά, ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και κατάφερε να κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες. Ήταν και καλός με τη μπάλα στα πόδια.

Σταύρος Πεταυράκης 7

Σίγουρα το σημερινό ματς θα το θυμάται για το πρώτο του επίσημο γκολ με την ΑΕΚ. Ανασταλτικά κι αυτός δεν είχε προβλήματα. Επιθετικά, παρά το γεγονός ότι άνοιξε το σκορ, στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλός όσο στο δεύτερο, όταν η αλλαγή συστήματος τον βοήθησε να δείξει τον καλό εαυτό του.

Βασίλης Ρόβας 5

Μετά από... μακρά θητεία στα στόπερ της ΑΕΚ, σήμερα αγωνίστηκε στην φυσική του θέση, αυτή του αμυντικού χαφ. Ωστόσο, δεν έκανε καλό ματς. Δεν βοήθησε στο να λειτουργήσει σωστά ο «ρόμβος» στη μεσαία γραμμή, ενώ έκανε και λάθη στις μεταβιβάσεις του. Σωστά αντικαταστάθηκε.

Νίκος Γεωργέας 9

Ήταν για ακόμη μια φορά καταπληκτικός. Από την τετράδα του κέντρου, ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε σωστά στις απαιτήσεις του «ρόμβου», ενώ στο δεύτερο μέρος (ειδικά με τον Κορδέρο δίπλα του) ανέβηκε ακόμη περισσότερο. Έκανε καταπληκτική μπαλιά στον Πεταυράκη στο 1-0, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πλατέλλα για το 4-0.

Δημήτρης Ανάκογλου 7

Αντιμετώπισε κι αυτός πρόβλημα να ανταποκριθεί στον «ρόμβο» (έχει και το ελαφρυντικό της πρώτης παρουσίας στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του), όμως είχε διάθεση από το πρώτο λεπτό και στο δεύτερο μέρος έφτασε τα γνωστά καλά στάνταρ απόδοσής του. Έκανε φανταστική μπαλιά στον Ντακόλ για το 3-0.

Δημήτρης Γροντής 6

Δεν κατάφερε να μπει στη λογική του «ρόμβου» και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο ως επιτελικός (αρχικά), όσο και ως αριστερός χαφ (στη συνέχεια). Έτσι, στο πρώτο ημίχρονο η απόδοσή του ήταν κακή και... διασώθηκε από δύο στιγμές: τη φάση στην οποία κέρδισε το πέναλτι και το κλέψιμο από το οποίο ξεκίνησε το πρώτο γκολ. Στο δεύτερο, ως εξτρέμ στο 4-2-3-1, ήταν καλύτερος, αλλά και πάλι δεν προσέφερε όσο για παράδειγμα ο Πλατέλλας από την απέναντι πλευρά.

Αλεξάντερ Ντακόλ 8

Στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τροφοδότησης. Ωστόσο, έφτασε το σκορ στο 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος έκανε εξαιρετικό ματς και τελικά έφτασε σε ένα εντυπωσιακό χατ τρικ, με ένα φανταστικό τελείωμα στο 3-0 και μια κεφαλιά φορ στο 5-0.

Ιβάν Μπρέσεβιτς 5

Δεν πλησίασε καν τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του. Η αλήθεια είναι ότι δεν τροφοδοτήθηκε κοντά στο αντίπαλο τέρμα. Όποτε έπαιρνε τη μπάλα ήταν αρκετά έξω από την περιοχή. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές «κούραζε» τη φάση και σε αρκετές έκανε λάθη. Σωστή η απόφαση για την αντικατάστασή του.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Βαγγέλης Πλατέλλας 9

Δεν θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερη επιστροφή. Μπήκε στο ματς σαν... σίφουνας και έκανε τα πάντα. Στο 46' έκανε μια ωραία πάσα στον Ντακόλ, στο 66' είχε μια πολύ καλή προσωπική ενέργεια, στο 74' πέτυχε το γκολ, στο 85' έκανε ένα γύρισμα μισό γκολ στον Κορδέρο και στο 90΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 6-0, σε μια φάση που δημιούργησε με την επιμονή του.

Μιγκέλ Κορδέρο 8

Η είσοδος του στον αγωνιστικό χώρο, σε συνδυασμό με την αλλαγή συστήματος ανέβασαν την απόδοση της ΑΕΚ κατακόρυφα. Είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής στην μεσαία γραμμή και το έδειξε για ακόμη μια φορά. Θα μπορούσε να χρηστεί και σκόρερ, αν ήταν λίγο πιο τυχερός στη φάση του 85ου λεπτού.

Μιχάλης Παυλής -

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί, αλλά η επιστροφή του στη δράση είναι ένα πολύ καλό μαντάτο για τον Δέλλα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 7

Θέλησε να κάνει μια δοκιμή... για το μέλλον με το 4-4-2 σε ρόμβο με την έναρξη του ματς. Το σχήμα δεν λειτούργησε σωστά στο κέντρο, ενώ και τα -νεαρά- μπακ της ΑΕΚ δεν είναι έτοιμα για τις ειδικές απαιτήσεις αυτού του συστήματος. Το πάλεψε αλλάζοντας θέσεις στους Γροντή και Ανάκογλου πριν το 20λεπτο, όμως βλέποντας ότι δεν βγαίνει, στο δεύτερο μέρος γύρισε την διάταξη σε 4-2-3-1 και σε συνδυασμό με τις αλλαγές του η Ένωση ανέβασε θεαματικά την απόδοσή της. Είναι σημαντικό ότι ακόμη και στο πρώτο μέρος, η ομάδα έδειξε σοβαρότητα και επαγγελματισμό και -αν και δεν έπιασε τρομερή απόδοση- έφτασε σε ένα σίγουρο 2-0. Στο δεύτερο μέρος η απόδοσή της ήταν εξαιρετική και φυσικά του πιστώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα