Εγκληματικοί χειρισμοί για Μανωλά

11:16 12/1/2012 - Πηγή: AEK365

Το φιλολογικό, μέχρι πρόσφατα, ενδιαφέρον της Έβερτον για τον Κώστα Μανωλά φαίνεται πως γίνεται ολοένα και πιο επίσημο, μετά και τις δηλώσεις του Άρναρ Γκρέταρσον πως ο παίκτης πωλείται από αυτή τη μεταγραφική περίοδο και πριν ανανεώσει το συμβόλαιό του. Μπορεί ο ίδιος ο Μανωλάς να τόνισε πως είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τη συμφωνία του και κατόπιν να εξετάσει τυχόν προτάσεις που θα έχει στα χέρια του, όμως η ΠΑΕ δείχνει πως έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, με τον κίνδυνο να «χαρίσει» ένα από τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην ομάδα, έναντι ευτελούς αντίτιμου

ή ακόμα και τσάμπα.

Το γεγονός ότι διαπραγματευτικά δεν έχει το πάνω χέρι, την φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη μοίρα. Ήδη φέρεται να ζητάει ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ, ωστόσο δύσκολα θα μπορεί να πιάσει αυτό το ποσό, όταν ο παίκτης κοστολογείται περί των 300.000 ευρώ, 6 μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του. Και εδώ ξεκινάνε τα παράδοξα τις υπόθεσης, όπως και το μεγάλο... έγκλημα που είναι έτοιμη να κάνει η διοίκηση και οι μέτοχοι, που είναι υπόλογοι απέναντι στον Μανωλά, αλλά και την ίδια την ΑΕΚ, αθετώντας την προφορική συμφωνία που είχαν οι δύο πλευρές.

Η νυν διοίκηση, αλλά και οι μέτοχοι, έχουν δείξει πολλάκις ότι βλέπουν την ομάδα με... νούμερα. Αφού λοιπόν δεν υπολογίζουν τον Μανωλά ως ποδοσφαιριστή, με τις δεδομένες αδυναμίες του, τουλάχιστον θα έπρεπε να βάλουν κάτω τα οικονομικά δεδομένα και να προχωρήσουν σε πώληση, αλλά έχοντας και το ανάλογο κέρδος. Η περίπτωση του Νάτσο Σκόκο είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Η Ένωση κοστολογεί έναν 21χρονο ποδοσφαιριστή με 500.000 ευρώ, στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του. Ενδεχόμενη λοιπόν ανανέωσή του, με 150.000 ευρώ, που είναι τα χρήματα που χρειάζονται για την προκαταβολή, αυτές οι 500.000 ευρώ, που ζητάει τώρα η διοίκηση, αυτόματα μπορούν να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν, δίνοντας μάλιστα το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις με τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Πλέον, ο κίνδυνος να χαθεί ένας ακόμα παίκτης, για λάθος χειρισμούς της διοίκησης και των μετόχων, είναι πολύ ορατός και μάλιστα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πως ένα από τα λίγα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ, μπορεί να φύγει χωρίς να φέρει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ. Και με αποκλειστική ευθύνη των ανθρώπων που δεν κατάφεραν να βρουν 150.000 ευρώ (!), το τελευταίο 7μηνο (τόσο είναι το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την προφορική συμφωνία των δύο πλευρών), για να «δέσουν» τον παίκτη και να του ανανεώσουν και τυπικά το συμβόλαιό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα