Στα δικαστήρια ΟΣΦΠ, ΠΑΟ για Λέτο

10:46 12/1/2012 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας "ΓΑΤΑ" αναφέρει πως ο Ολυμπιακός έκανε καταγγελία στην ΕΠΟ ζητώντας το 1% του ποσού της μεταγραφής του Σεμπάστιαν Λέτο από την Λίβερπουλ στον Παναθηναϊκό με την υπόθεση να παραπέμπεται στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η πειραϊκή ομάδα επικαλείται τον "Μηχανισμό Αλληλεγγύης" της FIFA, σύμφωνα με τον οποίο οι ομάδες που αποκτούν ποδοσφαιριστές μέχρι

23 ετών είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν το 1% του ποσού μεταγραφής στις ομάδες που "μεγάλωσαν" ποδοσφαιρικά τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ο Λέτο υπέγραψε στον Ολυμπιακό πριν γίνει 23 ετών και έτσι ο Παναθηναϊκός, βάσει του "Μηχανισμού Αλληλεγγύης" έπρεπε να καταβάλουν στην πειραϊκή ομάδα το 1% του ποσού που στοίχισε η απόκτηση του Λέτο από την Λίβερπουλ. Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός είχε διαθέσει 3.5 εκ. ευρώ για να πάρει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Στους "πράσινους" δεν επικρατεί ανησυχία καθώς ο "Μηχανισμός Αλληλεγγύης" δεν είναι ενταγμένος στο ελληνικό ποδοσφαιρικό δίκαιο και έτσι θεωρούν πως δεν χρωστάνε τίποτα στον Ολυμπιακό.

Keywords
Αναζητήσεις
λετο οσφπ
Τυχαία Θέματα