Ευθύνη του Τσίπρα να σταματήσει τον παραλογισμό…

17:00 28/6/2014 - Πηγή: AEK365

Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί, η κατάσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια θα έφευγε από κάθε έλεγχο. Σιγά σιγά, βγαίνει έξω και από κάθε λογική. Και το χειρότερο όλων είναι ότι ανάμεσα σε εμμονές, προσωπικές ατζέντες, πολιτικές επιδιώξεις, οπαδικά αισθήματα και οπαδικά... κουσούρια, δεν φαίνεται στον ορίζονται κανείς που να αντιλαμβάνεται πλήρως τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ουδείς έχει την ψυχραιμία να αναλύσει από πού ξεκίνησε αυτή η υπόθεση, πού έχει φτάσει και πού μπορεί να καταλήξει.

Δεν έχει κανένα νόημα τη δεδομένη στιγμή να κάνουμε... ανασκόπηση, αν και πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθούν πολλά για κάποια τελευταία γεγονότα όπως η επικίνδυνη στάση του Άρη Βασιλόπουλου να μιλά αυτές τις φορτισμένες ώρες για «φασίστες» οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς και τα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ που πυροδοτούν συνεχώς την ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια πλαστή και συκοφαντική εικόνα, όχι μόνο για το σύνολο του λαού της ΑΕΚ, αλλά ακόμη και γι΄ αυτούς που συμμετείχαν στα επεισόδια, αφού -ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί- ξέρουν και οι πέτρες ότι όσα τους καταλογίζονται για τις πολιτικές τους τοποθετήσεις είναι ψέματα. Και, φυσικά, στην λογική της άλλης πλευράς, που «χρεώνει» τα δημοσιεύματα των οπαδικών μέσων της ΑΕΚ στην ίδια την ΑΕΚ και προσωπικά στον Μελισσανίδη, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα πρέπει να «χρεωθούν» στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Τσίπρα.

Μια παρένθεση ήταν αυτό, καθώς δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Το κρίσιμο, για να επανέλθω, είναι ότι ξεκινήσαμε από μια... αντιπαράθεση «μικρόκοσμου», μεταξύ 15... αντιφρονούντων δημοτών (κυρίως ...άλλων περιοχών) και κάποιων εκατοντάδων οπαδών της ΑΕΚ και αντί η κατάσταση να αντιμετωπιστεί από ΟΛΟΥΣ σε αυτή την πραγματική της βάση, στην πορεία μπλέχτηκαν κόμματα, ΜΜΕ, ...στέκια, η μπάλα τους πήρε όλους και οδηγηθήκαμε προ μιας πρωτοφανούς και άκρως επικίνδυνης εξέλιξης: Την απόφαση των... αντιφρονούντων του Άρη Βασιλόπουλου να διαδηλώσουν την προσεχή Πέμπτη παρέα με Αναρχικούς, Αντιεξουσιαστές.

Η κατάσταση στην οποία φτάσαμε, δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ ή το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας. Οι περισσότεροι από αυτούς που θα σπεύσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια την Πέμπτη δεν ξέρουν ούτε τι προβλέπει το Ρυθμιστικό, ούτε ποιο είναι το σχέδιο για το γήπεδο, ούτε... κατά που πέφτει το Άλσος. Πιθανότατα και για να φτάσουν στη Δεκελείας θα σταματήσουν σε κανένα... περίπτερο να ζητήσουν οδηγίες. Όμως, το κακό δεν είναι αυτό, είναι όλα τα άλλα, τα οποία επίσης φαίνεται μέχρι στιγμής πως δεν μπορεί να μετρήσει σωστά ο Βασιλόπουλος. Γιατί αυτοί που θα διαδηλώσουν την Πέμπτη δεν θα είναι από τον... (πλανήτη) Άρη. Η κατάσταση είναι πολύ, πολύ ιδιαίτερη.

Αν υποθέσουμε (που μέσα θα πέσουμε) πως η συγκεκριμένη πορεία θα βρει απέναντι της οπαδούς της ΑΕΚ, στη Φιλαδέλφεια θα συναντηθούν άτομα που έχουν βρεθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια «απέναντι», σε κερκίδες γηπέδων. Όπως, επίσης, θα βρεθούν σε αντίπαλα... στρατόπεδα και άτομα που για χρόνια στέκονταν δίπλα δίπλα σε πορείες. Με μια βόλτα στο Facebook θα δει κανείς άτομα να ανταλλάσουν μηνύματα μίσους του στυλ «βαζέλες και γαύροι δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν... περατζάδα στη Φιλαδέλφεια» και... αντίστοιχα «θα κάνουμε... πάρτι μέσα στο σπίτι σας», αλλά και μηνύματα αντιεξουσιαστών που θυμίζουν σε οπαδούς της ΑΕΚ πόσα έχουν ζήσει μαζί σε... «κοινούς αγώνες», αλλά τους καλούν να μην κατέβουν στη Δεκελείας γιατί «αν σε δω εκεί, θα είσαι εχθρός»!

Κάθε λογικός άνθρωπος, που μπορεί να εκτιμήσει τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της υπόθεσης, δεν γίνεται -σε όποια... όχθη και αν βρίσκεται- να μην αντιλαμβάνεται ότι επιβάλλεται να πάει στην άκρη η αντιπαράθεση «γήπεδο ΑΕΚ-αντιφρονούντες» (την οποία άλλωστε δεν αφορά επί της ουσίας αυτή η πορεία της Πέμπτης) και να αποφευχθεί ο επερχόμενος κίνδυνος. Και για να προλάβω τα περί... ελευθερίας στην αντίθετη άποψη και Δημοκρατίας, δημοκρατικό είναι και ένας οπαδός του ΠΑΟΚ να θέλει να δει το ντέρμπι της ομάδας του στη Λεωφόρο, αλλά στην πράξη... Κάπου πρέπει να μπαίνει στην υπόθεση και ο ρεαλισμός. Και αυτός «λέει» ότι η συγκεκριμένη πορεία, δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε στο Καραϊσκάκη, ούτε στη Λεωφόρο, ούτε στην Τούμπα, ούτε στο Χαριλάου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα που φτιάξαμε, σε αυτή ζούμε.

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της λογικής και να προλάβει την κατάσταση ο Άρης Βασιλόπουλος. Όχι επειδή έχει... χάσει τον έλεγχο, γενικά. Αλλά επειδή ποτέ δεν τον είχε. Αυτό μαρτυρούν οι πράξεις του μέχρι σήμερα, σε αυτό το σύντομο διάστημα που έχει μπει στη ζωή μας. Την επομένη της εκλογής του, έθεσε δημόσια τρία θέματα για το γήπεδο της ΑΕΚ. Σε συνάντηση της επίσημης ΑΕΚ με εκπροσώπους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποιήθηκαν και οι τρεις επιθυμίες του. Την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε ως καλυμμένος από την συμφωνία (εκτός αν οι σύντροφοί του στο κόμμα έλεγαν ψέματα). Όμως, στην... συνέλευση του συνδυασμού του αποφασίστηκε... πόλεμος! Δεν μπορούν όλα αυτά να δείχνουν τίποτε άλλο πλην του ότι δεν είναι... μπροστάρης, όπως παρουσιάζεται. Ότι το... πηδάλιο, το έχουν οι από πίσω του, αφού όχι απλά άγεται και φέρεται από τις προθέσεις μιας χούφτας ανθρώπων, αν και Δήμαρχος μιας ολόκληρης πόλης, αλλά προσπαθεί να... σύρει στην ίδια λογική και ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, είναι ευθύνη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, του ανθρώπου που φιλοδοξεί να γίνει ο αυριανός πρωθυπουργός της χώρας, να ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση, να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, να λάβει γνώση των τεράστιων κινδύνων που υπάρχουν και να πράξει αναλόγως. Τόσο η επικράτηση της λογικής, όσο και η... παράδοση μιας πόλης στον απόλυτο παραλογισμό, θα έχουν την προσωπική του σφραγίδα...

Keywords
Τυχαία Θέματα