Εύκολα η Εσθονία

23:56 26/3/2014 - Πηγή: AEK365

Σε ένα ματς που ήταν παράσταση για ένα ρόλο, η Εσθονία χρησιμοποίησε τα βασικά της πλεονεκτήματα απέναντι στην Αρμενία, δηλαδή τη δύναμη και την ταχύτητα, για να φτάσει στην πρώτη της νίκη με 33-17 στο 2014 IHF/EHF Women's Challenge Trophy.

Η Εσθονία δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να πάρει το προβάδισμα με 7-1, αλλά μια προσωρινή απώλεια της συγκέντρωσής της, έφερε την Αρμενία πιο κοντά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου (12-7).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εσθονία «γκάζωσε» και πέτυχε άλλα 21 γκολ,

έναντι δέκα από την πλευρά της Αρμενίας και η τελική διαφορά «άνοιξε» στα δεκαέξι γκολ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ελλα Κουνγκούρτσεβα (Προπονήτρια Εσθονίας): «Είχαμε λίγο άγχος, κάτι φυσιολογικό για πρεμιέρα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα επόμενα παιχνίδια. Μας περιμένει δύσκολο έργο στα επόμενα ματς με Βουλγαρία και Ισραήλ. Είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας από την Αρμενία».
Βερόνικα Λόντακ (αρχηγός Εσθονίας): «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλή απόδοση. Στο δεύτερο χαλαρώσαμε. Για πρώτο παιχνίδι τα πήγαμε πολύ καλά. Η Αρμενία έχει μια ομάδα με μέλλον. Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο με Βουλγαρία και Ισραήλ»
Αναχίτ Χαρουτιουνιάν (Προπονήτρια Αρμενίας): «Το χάντμπολ στην Αρμενία είναι ακόμα σε πολύ ερασιτεχνικό επίπεδο. Σήμερα δεν παίξαμε καθόλου καλά, αλλά ούτως ή άλλως η διαφορά ανάμεσα σε εμάς και στις υπόλοιπες ομάδες είναι μεγάλη, τόσο από πλευράς σωματικών προσόντων όσο και όσον αφορά την ταχύτητα στο παιχνίδι μας. Ο στόχος μας στα επόμενα παιχνίδια είναι παίξουμε καλύτερα στην άμυνα».

Κλάρα Τερζιάν (MVP Αρμενίας): «Είμαι χαρούμενη που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της ομάδας μου. Δυστυχώς ο ρυθμός στο παιχνίδι είναι πολύ πιο αργός από αυτόν των αντιπάλων μας. Αυτή τη στιγμή το χάντμπολ στην Αρμενία αντιμετωπίζεται περισσότερο σαν χόμπι».

ΕΣΘΟΝΙΑ- ΑΡΜΕΝΙΑ 33-17 (12-7)
ΕΣΘΟΝΙΑ (Έλλα Κουνγκούρτσεβα): Βέσκι, Χόανγκ 3, Μπαλιάκινα 1, Μούντσερ 1, Ρομανένκο 5, Μόργκενσον 3, Λόντακ 3, Ιντζούκινα 2, Τσέρνεστουκ 3, Ουστίνοβα, Πόλντβερ 8, Νετσάγεβα, Ταλαλάι 1, Ζγκουρσκάγια 1, Γιοκς 2.
ΑΡΜΕΝΙΑ (Αναχιτ Χαρουτιουνιάν): Τοροσιάν, Τερζιάν Κ. 7, Γκαραμπεντιάν 7, Γκαμπριελιάν, Μοβσισιάν 1, Αρακελιάν, Βαχανιάν, Τουκχικιάν, Γκριγκοριάν, Ασατριάν 2, Τερζιάν Μ., Μουραντιάν, Μαχιταριάν.
Παρατηρητές: Φουλέοβα (Σλοβακία), Κωνσταντίνου (Κύπρος), Διαιτητές: Σίλχα Μ.- Σίλχα Τ. (Γερμανία), δίλεπτα: 2-2, πέναλτι: 5/5-2/3

Keywords
Τυχαία Θέματα