Μπέρδεμα με τις ημερομηνίες του Μουντιάλ 2022

20:00 8/1/2014 - Πηγή: AEK365

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (8/1), ο Βάλκε υποστήριξε με δηλώσεις του στο «Radio France»: «Οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ δεν θα είναι εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι θα διεξαχθεί κάποια στιγμή ανάμεσα στις 15 Νοεμβρίου και 15 Ιανουαρίου το αργότερο».
Οι δηλώσεις του Βάλκε, ο οποίος είναι και το «δεξί χέρι» του πρόεδρου της Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, προκάλεσαν έκπληξη ακόμα και σε παράγοντες της

ίδιας της FIFA, με τον αντιπρόεδρο Τζιμ Μπόις να υποστηρίξει έκπληκτος πως δεν περίμενε κάποια επίσημη τοποθέτηση νωρίτερα από τον Δεκέμβριο του 2014.
Παράλληλα, ο ίδιος ο Μπλάτερ είχε τονίσει πριν τρεις μήνες ότι οποιαδήποτε απόφαση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα πάρει παράταση για μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
Η FIFA λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους, υπογραμμίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ παραμένει υπό διαπραγμάτευση.
«Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης αποτελεί ακόμα αντικείμενο συζήτησης μιας συμβουλευτικής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και συμπεριλαμβάνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Από τη στιγμή που η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε οκτώ χρόνια, η συμβουλευτική διαδικασία δεν θα πραγματοποιηθεί βιαστικά και θα διαρκέσει όσο χρειάζεται για να εξετάσουμε όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την απόφασή μας.
Ως εκ τούτου, καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί νωρίτερα από τη λήξη του ερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όπως και έχει συμφωνηθεί από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA».

Keywords
Τυχαία Θέματα