Αποσύρθηκε άρθρο που παρομοίαζε την Μέρκελ με τον Χίτλερ!

19:00 24/3/2013 - Πηγή: AEK365

Στην ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας El Pais δημοσιεύτηκε άρθρο του Χουάν Τόρες Λόπες στο οποίο ο καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Αγκελα Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη ήπειρο, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει έναν οικονομικό ζωτικό χώρο».

Το άρθρο

δημοσιεύτηκε στην περιφερειακή ανδαλουσιανή έκδοση της El Pais και έπειτα από οργισμένες αντιδράσεις στο Twitter, η διεύθυνση της εφημερίδας απέσυρε το άρθρο.
Σε ανακοίνωση της η εφημερίδα σημειώνει πως η El Pais «απέσυρε από τον ιστότοπό της το άρθρο με τίτλο 'Η Γερμανία εναντίον της Ευρώπης' που υπογραφόταν από τον Χουάν Τόρες Λπόπες και δημοσιεύθηκε στην έκδοσή της στην Ανδαλουσία επειδή περιείχε ισχυρισμούς που η εφημερίδα θεωρεί ανάρμοστους».
«Η El Pais εκφράζει τη λύπη της που ένα λάθος στην επίβλεψη επέτρεψε τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Οι απόψεις που εκφράζονται από τον Τόρες Λόπες δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον συντάκτη τους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Στο επίμαχο άρθρο, ο καθηγητής Οικονομίας πρόσθετε ακόμα πως η Μέρκελ «μας τιμωρεί για να προστατεύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις της και τις τράπεζές της και επίσης για να ξεχαστεί από το εκλογικό σώμα της το επαίσχυντο μοντέλο εξαιτίας του οποίου το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα της είναι το υψηλότερο των 20 τελευταίων ετών, το 25% των μισθωτών κερδίζουν λιγότερα από 9,15 ευρώ/ώρα ενώ ο μισός πληθυσμός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόλις ένα άθλιο 1% του συνόλου του εθνικού πλούτου».
Στο Twitter, χρήστες είχαν εκφράσει το σοκ και την αγανάκτησή τους πριν αποσυρθεί το άρθρο.
«Η El Pais έγινε loco (σ.σ.: 'τρελή' στα ισπανικά) - και αρχίζω να φοβάμαι», έγραφε σήμερα το πρωί ο Ματιέ φον Ρορ, επικεφαλής του γραφείου του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» στο Παρίσι.
«Πικρό. Τώρα η El Pais δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο η Μέρκελ συγκρίνεται με τον Χίτλερ», έγραψε ο Ρόμπιν Αλεξάντερ, ένας δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ».
Η απόσυρση του άρθρου προκάλεσε επίσης αντιδράσεις στο Ίντερνετ, καθώς ορισμένοι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία.

Keywords
Τυχαία Θέματα