Αντιντόπινγκ κοντρόλ και στους διαιτητές

16:43 24/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στο συνέδριο της FIFA που διεξάγεται στην Βουδαπέστη υπήρξε πρόταση ώστε να υποβάλλονται σε έλεγχο ντόπινγκ και οι διαιτητές εκτός από τους ποδοσφαιριστές.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τόνισε: "Πρέπει να θεωρήσουμε τους διαιτητές ως μέρος του παιχνιδιού. Έχουμε αρχίσει να το συζητάμε αυτό και αυτό είναι κάτι για το μέλλον, το οποίο θα συζητηθεί, προκειμένου να συμπεριλάβουμε ένα πρόγραμμα αντιντόπινγκ για διαιτητές".
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου

της ιατρικής επιτροπής του, Μισέλ Ντ'Ουγκ: "Ο διαιτητής είναι ένας αθλητής στον αγωνιστικό χώρο, επομένως νομίζω ότι θα πρέπει να υπόκειται στους ίδιους κανόνες".
Παρών στο συνέδριο είναι και ο διαιτητής του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, Χάουαρντ Γουέμπ ο οποίος δήλωσε για την πρόταση της FIFA: "Δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί θέμα για οποιονδήποτε από εμάς. Εάν είναι κάτι που θέλει η FIFA να κάνει, είμαστε εντάξει με αυτό. Εάν αυτό δείχνει ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στο παιχνίδι είναι απολύτως καθαροί, έτσι πρέπει να γίνει".

Keywords
Τυχαία Θέματα