Άντεξε η Βασιλεία

23:45 2/11/2011 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE 3ος ΟΜΙΛΟΣ-4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ: 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: «Ντα Λουζ»

Την ευκαιρία να «τελειώσει» την πρόκριση έχασε η Μπενφίκα, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Βασιλεία στο «Ντα Λουζ» φθάνωντας τους οκτώ βαθμούς, ενώ οι Ελβετοί που πήραν καλό αποτέλεσμα και στην Πορτογαλία πήγαν στους πέντε βαθμούς και άφησαν ανοικτή την μάχη για την 2η θέση. Η Μπενφίκα έχασε μεγάλη ευκαιρία

να προηγηθεί στο 1' όταν ο Γκαϊτάν τροφοδότησε τον Αϊμάρ, ο οποίος σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Σομέρ και στην συνέχεια ο Ντράγκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι «αετοί» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4' όταν ο Αϊμάρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Γκαϊτάν, ο οποίος με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Ροντρίγκο που με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Η Μπενφίκα «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 10' όταν ο Αϊμάρ πάσαρε στον Γκαϊτάν, αλλά ο Αργεντινός σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Η Βασιλεία απάντησε στο 17' όταν ο Χούγκελ πάσαρε στον Φαμπιάν Φράι, ο οποίος σούταρε άστοχα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Οι Πορτογάλοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 24' όταν ο Γκαϊτάν σέντραρε από τα αριστερά για τον Γκαράι, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Η Βασιλεία «φλέρταρε» με την ισοφάριση στο 31' όταν ο Ζουά εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Φαμπιάν Φράι που έπιασε την κεφαλιά όμως ο Αρτούρ έδιωξε σε κόρνερ και το 1-0 παρέμεινε. Η Μπενφίκα απείλησε στο 38' όταν ο Μάτιτς πάσαρε στον Βίτσελ που πλάσαρε τον Σομέρ, αλλά ο γκολκίπερ των Ελβετών έδιωξε σε κόρνερ. Οι Πορτογάλοι «άγγιξαν» το 2-0 στο 51', όμως το σουτ του Γκαϊτάν από την μικρή περιοχή έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σομέρ. Η Βασιλεία απείλησε στο 59' όταν ο Σακιρί τροφοδότησε τον Σταϊνχόφερ που σούταρε από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αρτούρ μπλόκαρε σταθερά. Οι φιλοξενούμενοι «φλέρταραν» με το 1-1 στο 62' όταν ο Σαγκιρί σέντραρε από τα δεξιά για τον Φαμπιάν Φράι που έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Βασιλεία ισοφάρισε τελικά στο 64' όταν ο Τσίπερφιλντ σέντραρε από τα αριστερά για τον Χούγκελ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Αρτούρ. Η Μπενφίκα «άγγιξε» το προβάδισμα στο 66' ο Σέζαρ πάσαρε στον Ροντρίγκο που πέρασε και τον Σομέρ, αλλά πλάσαρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι. Η Μπενφίκα απείλησε και στο 78' όταν ο Βίτσελ πάσαρε στον Καρντόσο που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Σομέρ έδιωξε σε κόρνερ και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Περέιρα, Γκαράι, Μάρτινς (62' Βίτορ Περέιρα), Σέζαρ, Αϊμάρ (73' Καρντόσο), Γκαϊτάν (82' Νολίτο), Μάτιτς, Βίτσελ, Ροντρίγκο.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Σομέρ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Αμπραχάμ, Σταϊνχόφερ, Χούγκελ, Τσίπερφιλντ (89' Κουσουνγκά), Σακιρί, Φαμπιάν Φράι, Τζάκα (81' Καμπράλ), Ζουά (90+2' Πακ).

Keywords
Τυχαία Θέματα