Πρόκριση με σούπερ Μάριο!

23:45 2/11/2011 - Πηγή: AEK365

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 1ος ΟΜΙΛΟΣ- 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΝΑΠΟΛΙ 3-2

Γήπεδο: Allianz Arena

Με τα τρία τέρματα που σημείωσε, ο Γκόμες είναι μαζί με τον Μέσι, οι πρώτοι σκόρερ της φετινής διοργάνωσης, ενώ έφτασε τα 13 τέρματα, σε 10 συμμετοχές στο Champions League

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι Ναπολιτάνοι έθεσαν σ' εφαρμογή το αμυντικό σχέδιό τους, με τους Λαβέτσι, Καβάνι και Χάμσικ, να βοηθούν και αυτοί στο διαρκές πρέσινγκ. Στο 10ο λεπτό, πάντως, ο Λουίς Γκουστάβο ξέφυγε απ' το ιταλικό «μπλόκο» και βρέθηκε

απέναντι απ' τον Ντε Σάνκτις, υποχρεώνοντας τον έμπειρο γκολκίπερ, σε καθοριστική επέμβαση.

Πότε με τον Ριμπερί, πότε με τον Μίλερ και πότε με τον Σβαϊνστάιγκερ, η αντίστροφη μέτρηση για την εστία του Ντε Σάνκτις, έμοιαζε να είναι αναπόφευκτη... Στο 19ο λεπτό, ο Γκουστάβο «έκοψε» όμορφα στον Σβαϊνστάιγκερ, το γύρισμα του Γερμανού διεθνή ήταν εξαιρετικό και ο συνήθης ύποπτος, Μάριο Γκόμες, πέτυχε το πρώτο γκολ της βραδιάς (1-0).

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκόμες, με έξοχο βολέ και μετά από ασίστ του Κρόος, έβαζε πρόωρη «ταφόπλακα» στις όποιες φιλοδοξίες, μπορεί να είχαν οι Ιταλοί (2-0)!

Στο 26' ο Ντε Σάνκτις αρνήθηκε στο Γερμανό στράικερ, ένα απ' τα γρηγορότερο χατ-τρικ, στην ιστορία του θεσμού, με μία ακόμα σπουδαία επέμβαση, ενώ στο 35' ο εφιάλτης του Ιταλού τερματοφύλακα, βρέθηκε ξανά σε απόσταση βολής, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ήταν, όμως, θέμα χρόνου... Στο 42ο λεπτό, ο Κρόος διέσυρε ξανά την άμυνα της Νάπολι και πάσαρε στον Γκόμες, ο οποίος από κοντά, δεν δυσκολεύτηκε να συνεχίσει το απίστευτο σερί του (3-0).

Με τη λήξη του ημιχρόνου και ενώ είχε προηγηθεί η αλλαγή του Αρόνικα, από τον Ντοσένα, η Νάπολι κατάφερε να συμμαζέψει, κάπως, τα πράγματα, όταν απ' την ωραία σέντρα του Λαβέτσι, ο Φερνάντες μείωσε σε 3-1.

Η αίσθηση ότι με την αντικατάσταση του Σβαϊνστάιγκερ (τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο), απ' τον Τίμοστσουκ, η Μπάγερν θα κατεβάσει ταχύτητα, ήταν μάλλον... ψευδαίσθηση, καθώς στο 56ο λεπτό ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γκόμες.

Η Νάπολι προσπάθησε στο 67' να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Νόιερ αντέδρασε εξαιρετικά στην ενέργεια του Λαβέτσι από καλή θέση.

Οι αποβολές, με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζουνίγκα (Νάπολι) και του Μπαντστούμπερ (Μπάγερν), διατήρησαν τις αριθμητικές ισορροπίες, ενώ το τέρμα και πάλι του Φερνάντες, ύστερα από ασίστ του Ινλέρ (3-2), έδωσε μια άγρια ομορφιά στο συγκλονιστικό ματς του Μονάχου, έως το φινάλε.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Φαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί, Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ (53' Τίμοστσουκ), Κρόος, Μίλερ, Γκόμες

ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα (42' Ντοσένα), Καμπανιάρο, Φερνάντες, Μάτζιο, Ζουνίγκα, Ντζεμαϊλί (84' Πάντεφ), Ινλέρ, Χάμσικ, Καβάνι, Λαβέτσι

Keywords
Τυχαία Θέματα