Βρέθηκε κλενβουτερόλη στους… μισούς παίκτες

Η FIFA αποκάλυψε ότι ανιχνεύθηκε κλενβουτερόλη σε 109 από τα 208 δείγματα, τα οποία ελέγχθηκαν κατά την διάρκεια του Μουντιάλ για παίκτες κάτω των 17 ετών.

Η παγκόσμια ομοσπονδία αναφέρει πως ποδοσφαιριστές από 19 διαφορετικές εθνικές βρέθηκαν θετικοί, ενώ στην διοργάνωση μετείχαν συνολικά 24. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις περιπτώσεις δεν ξεπέρασαν το επιτρεπτό όριο κλενβουτερόλης στον οργανισμό.

Πρόκειται για φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο χρησιμοποιείται νόμιμα για την δύσπνοια, αλλά αρκετοί αθλητές το καταναλώνουν με σκοπό

την φυσική τους ενδυνάμωση. Επίσης, αποδείχθηκε πρόσφατα ότι η διατροφή των ποδοσφαιριστών μπορεί να αυξήσει την κλενβουτερόλη στον οργανισμό σε αρκετές περιπτώσεις. Άλλωστε, το περιστατικό με τους πέντε ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας του Μεξικού στο Gold Cup καταγράφηκε υπό αντίστοιχες συνθήκες το καλοκαίρι.

Προφανώς, οι αρμόδιοι σοκαρίστηκαν από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστήριο στην Γερμανία, αλλά αποφάσισαν να αγνοήσουν προσωρινά το θέμα λόγω του πλήθους των περίεργων αποτελεσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα